01 mai 2022

Gătite...


  • Paste Carbonara
  • Musaca
  • Focaccia
  • Limonadă 
  • Mămăligă cu brânză și smântână
  • Chifteluțe cu salată 

Locuri...


   În această mini-vacanță am reușit să vizitez câteva locuri în care merg adesea cu plăcere, locuri care, în acest anotimp, au un farmec aparte. Chiar dacă unele zile au fost mai aglomerate ori mai întunecate, plimbările au fost minunate. 

Faleza Dunării


Grădina Publică 


Grădina Botanică 


Muzeul Satului 


28 aprilie 2022

Grădina Publică, Gl

   

     Grădina este frumoasă în orice anotimp. Însă atunci când e vremea lalelelor, ți se taie pur și simplu respirația. O oază de liniște, de frumusețe...zilele-astea! :) 
 

Good bye, April!

    Se duce și cea de-a patra lună a anului, pe negândite parcă. Sper c-ați avut posibilitatea de-a vă reîncărca bateriile, de-a vă odihni, de-a petrece clipe frumoase alături de persoane apropiate! Toate astea au un impact foarte mare asupra calității vieții. 
    Mi-am propus să reduc stările de anxietate prin diferite tertipuri. Dintre toate, mișcarea în aer liber (orice formă de mișcare) are o eficiență de zile mari, dar și activitățile care ne dau o stare de bine (lectura, vizionarea unor filme, gătitul, activitățile creative).
    Vă doresc un sfârșit de săptămână cât mai frumos și să ne auzim/citim cu bine!


    

19 aprilie 2022

Sandwich la lipie (de post)


     Andreea (autoarea blogului Floarea casei) mi-a dat o idee cu un preparat de post. Mi s-a părut delicios. Iată lista de ingrediente:

- cartofi aurii (cartofi fierți, trași apoi la tigaie)

- porumb (la conservă)

- salată verde

- ceapă roșie

- ardei

- roșii cherry

18 aprilie 2022

Ce-am mai gătit


 Prăjitură cu mereTocăniță de fasole (de post)Salată 
(ceapă verde, ridichi, ardei, salată creață) Zacuscă (cu ciuperci) Ciorbă de legume Fructe

12 aprilie 2022

Marți


    Am avut parte de câteva zile capricioase (și la propriu, și la figurat), însă iată că azi a ieșit soarele. Sunt acasă cu Sofi (în cea de-a cincea zi de varicelă). De mâine, dacă voi fi sănătoasă, voi reveni la serviciu. 
     De asemenea, mă voi ocupa de înscrierea la școală și de activitățile pe care le pusesem la cale înainte ca această ,,boală a copilariei'' să dea totul peste cap. 
   Și eu mă temeam de Covid... Îmi făcusem atâtea scenarii legate de el, încât uitasem că mai există și alte boli pe pământ.
      
      Ieri am reușit să sortez câteva hăinuțe de-ale Sofiei și să fac ordine în dulapuri. Am comandat ceva și pentru școală căci va trebui să eșalonam cheltuielile în acest an, să ne stabilim niște priorități, în sfârșit, să abordam cu seriozitate conceptul de ,,utilitate economică''. 
     De asemenea, va trebui să mă pregătesc psihic pentru o noua sesiune de examene care va fi extenuantă pentru persoanele care mai au și alte responsabilități în afară de studiul în sine. 
      Dar pentru tot ce-am enumerat mai sus și pentru toate celelalte lucruri care trebuie duse la bun sfârșit, am nevoie de sănătate și de liniște! Cam atât îmi doresc în această perioadă a vieții...