02 iulie 2020

Vara asta


Pinterest

   Prima luna de vara s-a dus fara sa sesizez. Mi-ar fi placut sa fiu mai prezenta in viata mea si sa traiesc mai constient, insa cu temerile, neimplinirile si supararile cotidiene nu te pui. Au forta lor. 
    Sunt hotarata insa sa fac schimbari, schimbari mari, vizibile, importante pentru sufletul meu. 

    In plan fizic...am luat problema in maini si m-am pus pe treaba! Sunt foarte atenta la alimentatie, la combinatiile pe care le fac, merg pe jos la serviciu (dus-intors), iar seara, mi-am facut un obicei sa merg la alergat. Pornirea e intotdeauna grea, insa cand ajung in parc, imi intru in ritm. Nu credeam ca voi spune asta vreodata, dar imi place sa alerg. (Si pofta chiar vine mancand.) 

   In plan spiritual...ca de obicei, am facut niste comentarii nepotrivite. Eu sunt omul areligios care vine cu tot felul de argumente intr-o discutie, desi experienta mi-a demonstrat de n ori ca sunt lucruri pe care noi nu le putem intelege adecvat. In plus, nu suntem doar ,,ratiune". Suntem ceva mai mult, e adevarat!

   In plan finaciar...se anunta schimbari in rau, dar voi incerca sa economisesc. Pandemia a venit si cu ceva educatie financiara la pachet astfel ca de-acum...
  • verific des data expirarii produselor, scot in fata produsele al caror termen expira in curand;
  • merg la cumparaturi cu lista si nu ma abat de la ea (foarte mult);
  • cumpar un numar mai mare de bucati si imi fac un mic stoc (pentru a nu intra des in magazine);
  • nu mai cumpar ,,calorii goale" (doar alimente care ,,hranesc");
  • cumpar un anumit lucru pentru ca am nevoie si nu ma pot lipsi de el;
  • nu mai cumpar cosmetice in prostie (nu ,,prea'' ma mai machiez) si nici gablonturi;
  • nu mai cumpar dezinfectanti scumpi ,,de reclama", folosesc cu spor otet, bicarbonat, lamaie;
  • nu mai cumpar haine care nu ma multumesc pe deplin, nu mai cumpar haine fara sa le probez;
  • nu mai arunc/donez haine pentru mici defecte, apelez la o croitoreasa.

      Zilnic trec pe langa magazine cu haine si accesorii. O sa fac torticolis muscular de-atata gat intors, insa imi voi cumpara ceva doar daca se va ivi o ocazie la care nu am ce sa port. In plus, silueta mea va suferi ceva modificari si nu vreau sa investesc in carpe momentan (desi am o garderoba anosta, chiar saraca).

    Mi-ar placea ca, pe viitor, sa am mai multa grija de mine si de tinuta mea. Mi-e dor de Laura de la 25 de ani, de felul in care ma simteam atunci. Am imbatranit cu doar zece ani, dar psihic cu vreo 20. Si da, e important sa fii sanatos si CAPABIL sa-ti traiesti viata cu bucurie. Am cunoscut oameni foarte bogati, dar foarte saraci pe interior si oameni batuti de soarta care m-au lasat fara cuvinte. Traiul nostru de zi cu zi, rutina, luptele noastre sunt profesorii cei mai buni. De le-am da si ascultare... 

26 iunie 2020

Let's play!Radiografia saptamanii

 
    A fost o saptamana grea din multe puncte de vedere, cu multe chestii nasoale la job, cu agitatie si deadline-uri. Faptul ca sunt mereu in priza, imi displace enorm, dar asta e situatia in momentul de fata. Ma incurajez cu ,,e doar o perioada". O perioada lunga, dar e o perioada...
  Am tinut regim, am gatit sanatos, am mers pe jos zilnic, am alergat in fiecare seara in parc. In prima zi nu m-am simtit foarte confortabil, insa vazand cate persoane alearga (de varste, dimensiuni, forme diferite)...mi-am dat seama ca, de fapt, e rusinos sa nu faci sport. Voi profita cat pot de perioada asta a anului, de fructele si legumele de sezon, de vreme, de sfaturile unor persoane. Chiar daca sunt low (ultra-super low) din anumite puncte de vedere, incerc sa ma concentrez la obiceiurile sanatoase. 
   De virus inca ma tem, ma sperie numarul de imbolnaviri, ma sperie si adeptii teoriei conspiratiei, la fel de tare. Ma spal insa des pe maini, port masca in spatii inchise, incerc sa nu ma gandesc foarte mult la pandemie. 
    Voi cum sunteti?!