26 august 2023

Mozaicul lunii August


    Sunt bucuroasă să scriu rândurile acestea... Am avut parte de cea mai frumoasă lună din an și cred cu tărie că nimic în această viață nu este întâmplător, nici un efort nu este în zadar, iar lucrurile frumoase au nevoie de timp și de urcușuri pentru a se putea înfăptui!

16 august 2023

Summer Vibes


    Pe cât de dificil mi-a fost anul, pe atât de frumoasă a fost această minivacanță la care nici n-am îndrăznit să sper măcar. Azi am avut momentul meu cu Marea, moment în care mi-am zis: iată, una din minunile acestei lumi, o bucurie pentru om, o veșnică reînnoire. 
13 august 2023

Calea vindecării,,Ceea ce noi numim Divinitate nu se află în materie, nu este perceptibilă, tactilă, ci este dincolo de ea, o transcende, trece prin ea. Ea există pentru că noi, oamenii, nu avem o explicație a existenței Universului. Eu nu cred în întâmplare."

,,Pământul este o ființă vie, de vreme ce pui un bob de grâu și răsar alte cincizeci de boabe într-un spic. Ce vreți mai mult?''

,,Pădurea nu e a mea, nu e a ta, nu este a vreunui om, ci este a Universului, a Pământului. Noi suntem cei care au nevoie de oxigen și de tot ceea ce fac pădurile pentru noi."

,,Hainele pe care le port nu le-am făcut eu, mașina cu care merg nu am făcut-o eu, la fel, toate celelalte lucruri sunt făcute de altcineva. Eu, la rândul meu, am obligația și responsabilitatea să ofer în contrapartidă un produs sau un serviciu care să fie macar la nivelul calității pe care-l doresc de la celălalt. Cu alte cuvinte, a fi înseamnă în egală măsură a avea responsabilitatea de a fi. Nu este un simplu a fi pasiv. Fie că vrem, fie că nu, ne implicăm activ în fiziologia lumii."

,,Orice stare psihică are o chimie. Chimia pe care o trăim este suportul gândurilor noastre. Vindecarea se produce foarte greu în momentul în care suntem într-o stare de disperare, de depresie și nu mai vrem să știm de nimic."

,,Noi nu putem evolua decât prin cunoaștere."

,,În esență, trebuie să urmărim un obiectiv. Să avem în viață un scop, pe care să-l urmărim zi de zi, să ne culcăm cu gândul la el, să ne trezim cu el în minte, așa încât subconștientul nostru să-l preia și să mențină această voință."

,,Criza morală, spirituală este cea care se află la baza tuturor crizelor."

,, Dacă nu aveam liber arbitru, n-am fi creat o civilizație."
 

Summer Vibes


 

02 august 2023

Zumba


     Acest an, pentru mine, a fost foarte dificil, iar dacă am reușit să îi fac față într-un fel anume, aceasta i se datorează instructoarei noastre de Zumba, precum și întregului grup de dansatori. 
    Am ales să merg la sală într-un moment în care mă luptam cu o anxietate destul de puternică în fața căreia n-aveam sorți de izbândă, într-un moment în care aveam o stare generală proastă. 
    Chiar dacă n-am slăbit spectaculos, chiar dacă mi-a luat foarte mult timp să învăț pașii ori să îmi coordonez mișcările, nu regret timpul și banii pe care i-am investit în mine, în starea mea de bine. 
   Ce să mai vorbesc despre factorul social, despre oamenii pe care îi revăd, cu bucurie la fiecare curs, oameni de care m-am apropiat ușor, oameni cu care am râs, cu care am împărtășit bucuriile, reușitele, dar și temerile ori neîmplinirile. 
    În momentul de față, merg la Zumba zilnic și cred că este una dintre cele mai plăcute activități din câte există.

Popa Tanda, I. Slavici ,,Este cam greu la vorbă, cam aspru la judecată: prea de-a dreptul, prea verde-fățiș. El nu mai sucește vorba, ci spune drept în față dacă i s-ar pus ceva pe inimă. Nu e bine să fie omul așa. Oamenii se prea supără când le luăm căciula din cap. Și e bine să trăim bine cu lumea."

,,Drept avea părintele Trandafir. Este numai că dreptul e treabă celor mai mari în putere. Cei mai slabi trebuie să și-l arate pe-ncetul. Furnica nu răstoarnă muntele, dar îl poate muta din loc: încet însă, încet, bucățică după bucățică. Poate știa și părintele că este așa în lume; dar el avea legea lui: Ce-i drept și adevărat, nici la dracul nu-i minciună!"

,,Unde nu e nădejde de dobândă lipsește și îndemnul de lucru."

,,Mai că n-am fost încă popă care să fi stat mai mult de trei zile în Sărăceni; și care a stat mai multă vreme aici s-a curățit de păcate."

,,Nu întotdeauna omul gândește. Sunt întâmplări în fața cărora mintea stă locului: în primejdie, când sufletul nu mai află ajutor, în bucurie, când el nu află izvorul din care îi curge norocul, și în înșirarea gândurilor sale, când el nu le mai află legătura. Atunci când omul în orice chip a ajuns la locul unde putința începe să se atingă de neputințele tale, înceată a mai gândi, gândind în locul său firea omenească."

,,Când omul a făcut începutul, el nu mai ajunge la capăt. O dorință naște pe cealaltă."

,,Nevoia este cel mai bun învățător."