16 mai 2023

Nu-i timp...


   ,,Nu-i timp! Nu-i timp!" M-am auzit azi repetând cu convingere. Timp e atât cât e pentru toți, timp e atât cât era și în urmă cu zece ori douăzeci de ani. Percepția noastră asupra timpului s-a schimbat. Ne dorim să facem o multitudine de lucruri, să le facem cât mai bine și cât mai repede... Punem presiune extra pe umeri și trăim ,,la galop". Trăim ca și cum ne-am angajat într-o cursă, o cursă a cărei miză este foarte mică, în realitate.
   E adevărat că sunt perioade mai aglomerate în viața noastră și perioade de respiro, dar ritmul interior ne influențează semnificativ calitatea vieții. Și e un ritm cu care ne obișnuim, un ritm pe care-l considerăm firesc, un ritm nebun, un crescendo...gălăgios, epuizant.

6 comentarii:

 1. Randurile scrise de tine (adevar in aceste cuvinte) mi-au dus gandul la cartea "4000 de saptamani", de Oliver Burkeman, o carte despre "administrarea timpului". Cele 4000 de saptamani ar fi durata medie de viata a omului (ajuns la varsta de 80 de ani), ceea ce nu "suna" a fi foarte mult si in "goana noastra nebuna" pierdem, uneori, esenta vietii. Ne putem opri, oare, din acest ritm galagios, epuizant?
  Zile senine iti doresc! <3

  RăspundețiȘtergere
 2. Si, din pacate, in acest "galop' uitam sa traim, sa ne bucuram de fiecare zi.

  RăspundețiȘtergere
 3. Asa este din pacate...dar nici nu mai putem avea relaxarea de alta data cu toate preturile si ratele crescute... Nu stii cum sa faci sa muncesti si mai mult sa le poti acoperi.... Te pup săptămână rodnica!

  RăspundețiȘtergere
 4. Poate ca ar merita sa nu mai rostesti cu atata convingere! Poate se schimba perceptia!
  Sa fiti bine, draga Laura! 😘❤️

  RăspundețiȘtergere
 5. Asa e. Am uitat sa ne luam pauze de trait. Totul e pe "trebuie".... Si uite as atrece viata pe langa noi si noi tot cu trebuie... Iti doresc timp pentru tine si pentru bucurii!

  RăspundețiȘtergere