28 mai 2023

Mozaicul lunii Mai


 

   Luna mai se va încheia curând. Pleacă lăsând în urmă lecții, confirmări, validări și AHA-uri. Așa plină cum a fost, n-a trecut în zadar. Sper ca iunie să fie productiv și să mă apropie mai mult de ceea ce îmi doresc. De asemenea, sper să revin cu vești bune, cu gânduri bune...

19 mai 2023

Mai...pot


    Așteptăm momentul potrivit, acel moment de aliniere perfectă a planetelor, momentul în care suntem pe deplin pregătiți. Și timpul trece... Și cu cât ai mai multe de făcut, cu atât îți pare a fi mai grăbit. Și te trezești brusc, că așa nepregătit cum te simți, trebuie să faci față momentului tău potrivit, fie el cât se poate de inoportun.
    Are logică?! Cam așa mă simt eu acum. 

    

 

16 mai 2023

Nu-i timp...


   ,,Nu-i timp! Nu-i timp!" M-am auzit azi repetând cu convingere. Timp e atât cât e pentru toți, timp e atât cât era și în urmă cu zece ori douăzeci de ani. Percepția noastră asupra timpului s-a schimbat. Ne dorim să facem o multitudine de lucruri, să le facem cât mai bine și cât mai repede... Punem presiune extra pe umeri și trăim ,,la galop". Trăim ca și cum ne-am angajat într-o cursă, o cursă a cărei miză este foarte mică, în realitate.
   E adevărat că sunt perioade mai aglomerate în viața noastră și perioade de respiro, dar ritmul interior ne influențează semnificativ calitatea vieții. Și e un ritm cu care ne obișnuim, un ritm pe care-l considerăm firesc, un ritm nebun, un crescendo...gălăgios, epuizant.

14 mai 2023

Zile și zile

Sursă foto


    Am avut o săptămână dificilă care a inclus un picior scrântit, drumuri multe după tot felul de hârtii, oboseală și nervi în toate culorile curcubeului. 

    Dacă sunt oameni care au capacitatea de a disimula ori de a trece ușor peste neobrăzarea unora, îi felicit! Ei bine...eu nu pot face asta! Nu pot nici măcar să tolerez anumite chestiuni.

     Nici eu nu agreez pe toată lumea, nici n-aș lăsa asta să se înțeleagă și, de asemenea, nu mă aștept să fiu pe placul tuturor. Însă nu suport indolența oamenilor, nu suport lenea și iresponsabilitatea. Sunt alergică la tot ce înseamnă lingușire, optimism toxic și teatru. Simt o durere aproape fizică atunci când mă confrunt cu toate acestea.  

     Aș vrea să pice toate măștile de pe chipuri într-o zi... 


13 mai 2023

Let's eat


 * Orez, carne de pasăre în sos, salată

* Lipie, carne de pui la cuptor, cartofi la abur, salată, ketchup

* Piept de pui la cuptor, legume trase la tigaie, salată

* Fructe (căpșune, afine)