11 ianuarie 2023

Exercițiu de recunoștință


   11 Ianuarie este desemnată Ziua Internațională a cuvântului ,,Mulțumesc'', prilej cu care ne putem exprima, cum știm mai bine, recunoștința pentru ceea ce avem, pentru ceea ce primim, pentru ceea ce suntem, pentru ceea ce reușim să facem. Poate că, în graba noastră de zi cu zi, uităm că nu ni se cuvine totul ori că suntem sprijiniți și iubiți necondiționat. Iată un prilej bun de-a ne aminti valoarea unui cuvânt simplu și frumos: Mulțumesc!

7 comentarii:

 1. Foarte frumoasă postarea! Îți mulțumesc! :)
  Recunoștința în sine este o sursă de bucurie. Cu cât ești mai recunoscător pentru ceea ce ai, cu atât ești mai bogat sufletește.
  Să ai bucurie!

  RăspundețiȘtergere
 2. Multumesc si eu pentru reamintire, draga Laura!
  Imi place prajiturica cu inimioara!
  Si imi place cum a formulat Daniela! "Recunoștința în sine este o sursă de bucurie".
  Noapte buna si zile usoare!😘❤️

  RăspundețiȘtergere
 3. Nu știam de această zi deosebită și cel mai probabil voi uita de ea din moment ce nu prea este mediatizată. Dar mulțumesc că mi-ai oferit prilejul sa aflu despre ea.

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc! :)
  Am uitat ca exista o zi dedicata acestui cuvant (mai mult decat cuvant, desigur)...
  Sunt unii care reproseaza (fara ghilimele) altora ca folosesc prea des cuvantul "multumesc". Intre altele, candva, am auzit pe cineva spunand: "de ce-i spui multumesc vanzatoarei? e platita sa te serveasca"...
  Zile senine iti doresc!

  RăspundețiȘtergere
 5. Un exercitiu de recunostinta la inceputul fiecarei zi ar tb sa ne fie un obicei precum facutul cafelei 😁 foarte bun reminder!

  RăspundețiȘtergere
 6. Mă mir că mi-a scăpat această zi. Voiam să am prilejul să postez că ”mulțumesc” ar veni de la ”mulțam”, care vine de la ”a mulțămi”, deci a ura mulți ani. Nu mai știu unde am aflat...
  Mulțam!

  RăspundețiȘtergere