03 ianuarie 2023

Despre educație

Pinterest

,,Copiii sunt viitorul omenirii. De felul în care ne creștem și educăm urmașii depinde lumea de mâine. Poate fi o lume a progresului, a concordiei sau o lume măcinată de conflicte, de ură, de distrugeri."

,,Devine tot mai necesar să se identifice soluții pentru ca toți copiii să aibă acces la educație și să participe la viața socială, să se integreze în societate și să fie cât mai adaptați. Acesta e un drept al tuturor copiilor, dar și o obligație a tuturor adulților."

,,Recunoașterea copilului ca participant activ la propria formare se leagă de dezvoltarea construcției cunoașterii lumii și cunoașterii de sine.Pentru copil este la fel de important să exploreze mediul învățării, să interacționeze cu obiectele, materialele și ființele din jurul său, să imite modelele de roluri sociale."

,,Grădinița nu este și nu trebuie să devină o mică școală. Ea are propria ei importanță pentru copil. Este instituția care oferă ocaziile jocului în sensul dezvoltării copilului și, astfel, face trecerea de la informal la formal."

Conf. Univ. Dr. Ecaterina Vrăjmaș, Educația preșcolară în fața provocărilor mileniului trei

 

5 comentarii:

 1. Ce bine ar fi ca tot mai multi oameni sa expuna astfel de idei, vitale dupa parerea mea pentru viitorul tarii. Ceea ce se intampla acum este incredibil.
  Daca te intersectezi cu o carte a dr. Florian Colceag: 'Educarea Potentialelor' sa nu o ocolesti. Are info deosebite despre aspectele privind invatarea.
  Multumesc mult pentru intrare cu un astfel de subiect, draga Laura! Multa inspiratie si succes la tot!😘❤️

  RăspundețiȘtergere
 2. Citate cu cuvinte potrivite pentru perioada în care trăim 👍
  Pupici ❤️

  RăspundețiȘtergere
 3. Încep să cred că cele două tendințe din educație sunt ireconciliabile: unele familii doresc să-si educe copiii pentru a fi de folos umanițății, alte familii doresc să se asigure, că prin copiii lor că limba, religia și morala gintei lor va dăinui.
  An Nou cu bucurii!

  RăspundețiȘtergere
 4. Citatul numarul doi cred ca va ramane pe mai departe un "trebuie sa"... :(

  RăspundețiȘtergere