30 decembrie 2022

La final de an


Sursa: Pinterest

    La începutul anului 2022 am avut un sentiment foarte bun. Mi se părea că pandemia este pe sfârșite și că viețile noastre vor reveni la normal. Mi se părea că frica, nesiguranța se vor risipi undeva în neant, iar noi vom duce vieți tihnite, plăcute.
    Să zicem doar că singura dată când am avut o viziune frumoasă asupra viitorului, a izbucnit un război! În acea zi eram la facultate, cerul era plin de nori, iar facebook-ul explodase de-a binelea cu tot felul de imagini incredibile. M-am ridicat brusc și le-am spus colegelor că eu plec să-mi strâng  copilul în brațe. Mi se părea atunci că nu mai ajung la destinație. Șoferul de taxi tot greșea drumul, traficul era haotic, atmosfera greoaie. Nu o să uit vreodată neliniștea aceea și nerăbdarea. Neliniștea aceea nu s-a stins, am păstrat-o bine într-un colț al sufletului. Uneori mi-a dictat stările, alteori reacțiile. Au fost și momente în care am așezat pe ea un mileu și o vază cu flori. Și-am bravat!
    Spre finalul acestui an, sănătatea mea a avut de suferit. Nu am avut parte de probleme grave, dar erau multe, întrepătrunse și destul de supărătoare. De Crăciun luam trei tratamente, iar fetița făcea febră în fiecare noapte. Nici nu știu când au trecut primele zile de vacanță, pare că totul s-ar fi derulat rapid, ca-ntr-un vis... Am decis să mă bucur totuși de locul frumos în care mă aflam.
   Mâine e ultima zi din acest an atât de ciudat! Nu-mi doresc decât să se termine. Să se spele toate durerile, să se curețe toate neliniștile, să se ducă toate problemele! 
     Anul ce va veni va fi foarte dificil pentru mine. Îmi doresc să fiu o mamă mai bună, o soție mai echilibrată, un profesionist în domeniul pe care l-am ales și, bineînțeles, absolventă... 

 

9 comentarii:

 1. Ditto! Din pacate, imi este foarte frica ca lucrurile se vor inrautati in 2023 in loc de a se inbunatati. Peste tot! Nu detectez optimism nicaieri. Doamne ajuta! La multi ani cu sanatate!

  Irina

  RăspundețiȘtergere
 2. Multă sănătate și să ne auzim cu bine!Te înțeleg prin ce treci !Ești o mama minunată și faci o treabă excepțională!
  De ar fi așa de ușor să se curate toate lucrurile pe care nu nu le dorim!
  Îți ofer o îmbrățișare virtuală!

  RăspundețiȘtergere
 3. Sa fiti sanatosi cu totii si sa ai puterea de a fi tot ceea ce ti-ai propus. E departe de a fi usor, insa telurile sunt minunate. Si esti chiar puternica!
  La Multi Ani, draga Laura! Imbratisari! 😘❤️

  RăspundețiȘtergere
 4. Am banuit de pe la mijlocul anului 2020 ca vor urma cativa ani urati (la modul general dar care ne afecteaza personal chiar daca nu suntem direct vizati - sa zic asa). Nu a fost intuitie - toate informatiile pe care le-am acumulat in timp (mai mult sau mai putin voit) s-au ordonat in ceva cu sens. Inca din 1990 s-a discutat, s-au raspandit "zvonuri", ca e necesara o "restructurare" a societatilor (a tuturor!), o anumita orientare spre progres in toate domeniile, in toata lumea... Progresul nu e ceva rau, dar depinde cum e inteles acest progres si cum se doreste a fi... implementat. 😊

  RăspundețiȘtergere
 5. Ai avut un an dificil dar te-ai descurcat bine, indraznesc sa afirm... Intr-un fel sau altul cei mai multi am avut parte de fel si fel de "ciudatenii".
  Iti doresc sa se indeplineasca ceea ce vrei! Iti doresc sanatate - pentru tine si toti dragii tai - multe realizari, bucurii! Si puterea de a trece cu bine peste orice eventuale hopuri!
  La multi ani, Laura! ❤

  RăspundețiȘtergere
 6. După anii cidați de pandemie cred că vor mai fi ceva ani până vom reveni la normalul de dinainte de pandemie, asta daca vom mai putea face lucrul acesta. Cumva eu m-am asteptat la sezonul asta plin de răceli și viroze, deși nu am reușit să ne ferim amsout deloc și le-am luat și noi în lin. Era cumva inevitabil după lunga perioadă de ”dezinfectare” și mască.
  Vă doresc să aveți un an nou mai sănătos din toate puncetele de vedere și ca visele să vi se împlinească.

  RăspundețiȘtergere
 7. Sănătate și reușită în tot ce intreprinzi, curaj în 2023! La mulți ani!

  RăspundețiȘtergere
 8. Ciudatel anul ce tocmai a trecut, sa mergem mai departe doar cu ce a fost mai bun! Sper ca sunteti mai bine acum!

  RăspundețiȘtergere