30 decembrie 2022

La final de an


Sursa: Pinterest

    La începutul anului 2022 am avut un sentiment foarte bun. Mi se părea că pandemia este pe sfârșite și că viețile noastre vor reveni la normal. Mi se părea că frica, nesiguranța se vor risipi undeva în neant, iar noi vom duce vieți tihnite, plăcute.
    Să zicem doar că singura dată când am avut o viziune frumoasă asupra viitorului, a izbucnit un război! În acea zi eram la facultate, cerul era plin de nori, iar facebook-ul explodase de-a binelea cu tot felul de imagini incredibile. M-am ridicat brusc și le-am spus colegelor că eu plec să-mi strâng  copilul în brațe. Mi se părea atunci că nu mai ajung la destinație. Șoferul de taxi tot greșea drumul, traficul era haotic, atmosfera greoaie. Nu o să uit vreodată neliniștea aceea și nerăbdarea. Neliniștea aceea nu s-a stins, am păstrat-o bine într-un colț al sufletului. Uneori mi-a dictat stările, alteori reacțiile. Au fost și momente în care am așezat pe ea un mileu și o vază cu flori. Și-am bravat!
    Spre finalul acestui an, sănătatea mea a avut de suferit. Nu am avut parte de probleme grave, dar erau multe, întrepătrunse și destul de supărătoare. De Crăciun luam trei tratamente, iar fetița făcea febră în fiecare noapte. Nici nu știu când au trecut primele zile de vacanță, pare că totul s-ar fi derulat rapid, ca-ntr-un vis... Am decis să mă bucur totuși de locul frumos în care mă aflam.
   Mâine e ultima zi din acest an atât de ciudat! Nu-mi doresc decât să se termine. Să se spele toate durerile, să se curețe toate neliniștile, să se ducă toate problemele! 
     Anul ce va veni va fi foarte dificil pentru mine. Îmi doresc să fiu o mamă mai bună, o soție mai echilibrată, un profesionist în domeniul pe care l-am ales și, bineînțeles, absolventă... 

 

29 decembrie 2022

Provocare creativă

   Atențiune, dragilor! Ianuarie vine la pachet cu o serie de provocări creative și recreative. Mai multe detalii veți găsi chiar aici
  Împreună cu Sofi am confecționat pentru tati o felicitare drăguță. Materiale: carton lila, pungă de cadou second-hand (care avea deja o urare scrisă pe verso și numele destinatarului), o etichetă de la o altă pungă, foarfecă, lipici, pix, carioci, stickere. 
   Sofi s-a implicat total în acest mic proiect (a decupat, a desenat, a colorat și chiar a scris o urare), tatăl a fost plăcut surprins și fericit! 
    
   Vă urma! :) 
    

 

28 decembrie 2022

Crăciun cu priveliște

 Bușteni (2022)

Sinaia (2022)

La săniuș (Cota 1400 și Azuga) 

Muzeul Cinegetic de la Posada

De luat acasă! :)    
    
      
    
       
    

18 decembrie 2022

11 decembrie 2022

Harry & Meghan


    Am început să urmăresc documentarul în această duminică și, recunosc, au fost momente când am lăcrimat.
  Întâlnirea dintre cei doi mi s-a părut desprinsă din povestea Cenușăresei căci se întâmplă destul de rar o așa ,,potrivire'', însă firescul gesturilor, naturalețea lor m-au convins că orice este posibil.
    Am apreciat încă de la început simplitatea lor, autenticitatea, dorința de a-și urma propriul drum.
      Un serial Netflix foarte interesant...

03 decembrie 2022

Too close for Christams


    Cui nu-i plac filmele de Crăciun?! Filme în care totul e plăcut, confortabil, ușor?! Tuturor! Vă recomand așadar acest film pentru starea de bine, pentru bucuria ochilor, pentru micile AHA-uri, pentru happyend-ul pe care-l merită oricine. :) 
 

     

Lecții

 arhiva proprie

    Zilele acestea mi-am făcut o radiografie, am privit-o apoi cu atenție. A durut...
      Zice că am trăit până acum cu prea multă înverșunare și că am acoperit răni încă nevindecate. Cică frustrările mele, neîmplinirile și dezamăgirile m-au schimbat prea mult, m-au transformat într-o persoană serioasă! Prea serioasă... 
    Iar oboseala mi-a adăugat câțiva ani în plus în buchetul vieții. Și-acela ușor vestejit de vreme, de vremuri, de oameni. 
       Mă ustură uneori ochii mari ai celor din jur când  îndrăznesc să gândesc cu voce tare. Oamenii iartă lingușelile, iartă minciunile, iartă chiar și trădările, dar sinceritatea...niciodată! 
        Încerc să nu mă opun, să fac tot ceea ce trebuie, ba uneori chiar și ceva în plus. Însă îmi dau seama că ,,nu corespund'' și-mi place teribil de mult lucrul acesta. 
     Iar cercul de oameni la care țin și pe care îi admir (cu adevărat) se strânge teribil. Se micșorează atât de mult, încât mă tem să nu devină un simplu punct. 
     
      Hai, punct și de la capăt! 
      
      

 

01 decembrie 2022

Filme

 


    Un burlac convins decide să ,,închirieze" o logodnică pentru a-i face mamei sale o bucurie. Logodnica este o actriță foarte haioasă, o tipă care, inițial, este interesată strict de subzistență. Încetul cu încetul, reușește să se pună pe picioare și să-l ajute și pe ,,iubitul'' său să devină independent. Uită însă să mai iasă din pielea personajului, așa că sentimentele sale iau amploare și lucrurile se complică.
    Filmul e frumos, cu happy end și vine la pachet cu o atenționare: Cu unele lucruri nu-i de joacă! (Sau e?!)
    Fidelitate - un film plăcut, usturător poate, un film pentru cupluri, pentru oamenii care traversează criza vârstei mijlocii sau pentru cei care nu-și doresc o astfel de criză.
    Un profesor universitar devine poate un pic prea atașat de una dintre studentele sale. Soția bănuitoare nu se lasă până nu află ceea ce se petrece între cei doi. Circumstanțele nu ajută nici ele...DELOC, așa că, lucrurile o iau razna de-a binelea. 
     În urma crizei, ambii reușesc să crească profesional (și nu numai). Finalul poveștii rămâne deschis...Hello, December!    Cea mai iubită lună din an a început și, cu acest prilej, vă doresc (tot ceea ce-mi doresc și mie): să duceți la îndeplinire tot ceea ce v-ați propus, să vă îngrijiți de sănătate (că-i mai bună decât toate), să fiți recunoscători pentru ceea ce aveți și să luptați pentru visurile voastre!
     
     De asemenea, să fim bine cu noi și să avem coloană vertebrală, înainte de toate! România are (ca niciodată parcă) nevoie de oameni de acțiune, de oameni implicați și, mai puțin, de vorbe mari, de lingușeală. 

Spor în toate!