05 august 2022

My Summer Holiday

 

     Cum spuneam, în primele zile de concediu nu m-am simțit deloc bine. Am stat multe ore în pat, m-am odihnit și-am urmărit câteva filme.

     În cursul săptămânii am fost într-o continuă mișcare. Luni am mers cu Sofia la ședința cu părinții, prilej cu care a cunoscut-o pe doamna învățătoare (pe care a îndrăgit-o din prima), a văzut sala de clasă, curtea școlii etc. Am mers apoi la cumpărături și am luat primele rechizite de pe listă.

    Miercuri ne-am plimbat împreună pe faleză, am stat pe malul Dunării, apoi ne-am retras la umbră pentru a asculta muzică. Am mâncat înghețată artizanală și ne-am făcut planuri pentru zilele următoare. Mi-am dat seama că iubesc acest oraș. E drept că sunt multe lucruri care pot fi schimbate în bine, dar e mare lucru să te simți în largul tău într-un anume loc. Faptul că e un oraș pe malul Dunării pentru mine contează foarte mult. Îmi atenuează dorul acela de ,,acasă'', un dor pe care îl port cu mine pretutindeni.


    Joi am mers la Bibliotecă. Sofia a primit primul său permis, iar eu mi l-am reînnoit pe al meu. Ea va intra în clasa pregătitoare, iar eu în clasa pregătitoare de Licență. Așa că am plecat de acolo cu brațele pline de cărți. Știam că o să fie fascinată de acel loc, de aceea mă bucur că am așteptat momentul potrivit pentru a-l vizita. În grupa mare, activitatea zilnică pornea întotdeauna de la o poveste, astfel că, plimbându-mă cu ea printre rafturi, am fost uimită să aflu câte titluri cunoaște, câte povești, câte personaje... Și-a dorit să recitească două dintre cele patru cărți pe care le împrumutasem.     Astăzi ne-am plimbat prin Grădina Botanică, un loc deosebit de frumos în orice anotimp. Am vizitat grădina japoneză, grădina senzorială, am admirat florile și am mers să vedem peștișorii. Bineînțeles, la final, ne-am oprit la magazinul de suveniruri. După plimbare, am mers din nou (după cum bănuiam) la Bibliotecă pentru a înapoia cele patru cărți și pentru a împrumuta altele. Mi-ar plăcea ca vacanțele noastre să fie mai lungi, să ne putem plimba mai mult, să ne putem odihni mai mult. Mă bucur că am făcut o tradiție ca în zilele libere să mergem undeva împreună, să mâncăm ceva delicios, să facem lucruri pe care, în mod obișnuit, le tot amânăm. Deși îmi planificasem, pe zile, o curățenie, o debarasare de zile mari, a trebuit să fac totuși o alegere mai înțeleaptă și să petrec timpul într-o altă manieră... Și nu regret deloc!
     Cam așa s-a scurs prima săptămână din concediul meu și din vacanța Sofiei. Îmi doresc în continuare zile liniștite. O vară frumoasă vă doresc!
     

                        

 

6 comentarii:

 1. Ceau, Laura! Așa și noi, în fiecare zi ieșim. Dar mai mult prin parcuri. Însă vreau să ajung cu ei și la cinema vara asta. Dacă tot n-am fost singură la cinema, măcar să merg cu copiii. :))
  Am reușit să-mi fac și curățenie plus o debarasare serioasă în iulie, însă mai am niște sertare cu cărți/caiete de-ale copiilor (din anii anteriori de școală) de sortat. Nici nu știu ce să fac cu ele, nu le-aș da (deh, sunt nostalgică...), dar ocupă și mult spațiu.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu am strâns (până acum) un biblioraft cu fișele Sofiei. Probabil, în timp, se îngroașă gluma, se adună mult prea multe.

   Ștergere
 2. Vacanță faină în continuare! :)

  RăspundețiȘtergere
 3. Zile linistite iti doresc si eu!
  Mi-a facut placere sa ma plimb un pic (si) pe faleza. :)
  Multumesc! Vara frumoasa in continuare - si activitati placute sufletului! <3

  RăspundețiȘtergere