10 iulie 2022

De vară

* Salată (ton, porumb, salată verde, ceapă roșie, roșii, crutoane) 

* Mic-dejun: pastă de avocado (avocado, zeamă de lămâie, sare, măsline) și roșii 

* Crap la cuptor, sos de usturoi cu roșii coapte, mămăligă 

* Crutoane făcute în casă (bucățele de pâine, ulei de măsline, piper, cimbru) 

* Cartofi cu ouă la tigaie, salată de varză roșie 

* Salată de roșii, brânză 

 

8 comentarii:

  1. Imi place teribil avocado, dar nu-l mai fac pasta, pun doar sare si lamaie.
    Imi plac meniurile voastre. Multumesc pentru idei, Laura.
    Ultima mea noutate este o placinta cu varza rosie, ca asta am avut. la care pun doua oua, branza sarata, iaurt, faina de naut. Suna simplist, dar e mancabila...
    O saptamana cu spor, draga Laura!

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicios meniu! (imi plac de numa' crutoanele - culmea e ca ma si pricep sa le fac, asa ca pot manca de cate ori am pofta) 😊
    Imi place cum le-ai "aranjat" - cu ochii se mananca intai. 😊

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-ai facut pofta de crap! Arata bine tot!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum faci cartofii cu oua la tigaie? Suna interesant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De obicei, dau pe răzătoarea mare cartofii, ii pun la prăjit, ii întorc. Scurg surplusul de ulei și adaug două ouă bătute, sare.

      Ceea ce vezi în imagine e încercarea mea de a pregăti un preparat rapid pe care mi-l făcea mama când venea pe la noi. Nu a ieșit la fel. Am tăiat cartofii în cubulețe, i-am prăjit. Am scurs uleiul când erau aproape gata și am adăugat 3 ouă bătute (cât să îi acopere). Când oul s-a coagulat, cu ajutorul unei palete, am întors preparatul pe cealaltă parte fără a-l rupe. După ce am stins focul, am pus fâșii subțiri de ardei, măsline și o mânuță de cașcaval răzuit.

      Ștergere