22 iulie 2022

Cu gândul la vacanță


Pinterest

    Salutare, dragilor!

  Jumătatea acestui an s-a scurs deja, iar eu simt nevoia să fac un soi de bilanț. Deși am avut un sentiment bun cu privire la 2022, realitatea m-a surprins foarte mult (cu un război la granița României, cu continuarea unei pandemii și o criză economică pe cinste). Ultima nu mă mai sperie. De când mă știu, atât am înțeles din mesajul politic: Trebuie să strângem cureaua! E un fel de deviză a românilor, astfel că, în ciuda măririlor săptămânale a prețurilor, noi continuăm să supraviețuim și să găsim resurse.
    În plan personal, aș minți sau aș exagera dacă aș spune că am avut parte de un an dificil. A fost anul în care m-a copleșit iubirea iezișorilor mei de la grădiniță, a fost un an cu satisfacții și cu momente fericite. A fost un an în care, printre picături, m-am preocupat și de mine însămi, un an în care dezamăgirile mele, lecțiile mele nu au mai fost atât de dureroase.
    Am o singură nereușită, o restanță la Educație Fizică. Din cauză că n-am avut suficiente prezențe la seminar nu ni s-a permis intrarea în examen. Pe moment, am perceput lucrul acesta ca pe o nedreptate, daaaaar, în realitate, la momentul acela anularea unui examen mi-a prins foarte bine. Am trecut, cu greu prin sesiune, asta pentru că se suprapuneau termenele limită pentru încărcarea unor teme pe platformă, prezentarea unor materiale peste niște examene. Nu mai vorbesc de practica pedagogică... Și n-ar fi fost totul atât de solicitant, dacă m-aș fi aflat în alt moment al vieții. Am suferit pe moment, cum ziceam, însă...privind în urmă, nu mi se mai pare totul atât de ,,neconceput''. 
    Mi-amintesc că, ,,în tinerețile mele'', lipseam la unul dintre examene pentru că nu-mi doream să mă prezint oricum. Mergeam, din proprie voință, în prima sesiune de restanțe fără mustrări de conștiință.  Cam asta voi face luni...
    De asemenea, peste o săptămâna va începe și concediul meu, concediu care știu că va trece foarte repede, dar de care am nevoie ca de aer. Am nevoie de o perioadă de refacere, de odihnă, de liniște. 

    Cum fu la voi până acum?!
    

11 comentarii:

 1. Restanta la educatie fizica? Seminar la asa ceva?
  M-ai bulversat...
  Felicitari pentru ceea ce ai reusit si iti doresc ca bucuriile sa incline mereu balanta
  in favoarea ta. Sa aveti un concediu placut si sa faci poze frumoase!❤️
  Si succes pe luni!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, da... Unele s-au ținut în sală, altele pe teren. Eu nu am întrunit nr minim de prezente.

   Ștergere
 2. Cum zici tu: ce ni se pare de "neconceput" cand traim acel moment devine un fel de piatra de incercare cu bine depasita in prezent, pentru viitor. 😊
  Suna amuzant "restanta la educatie fizica". 😊 Sa fie asta singura ta restanta! Daaaar! Vorba ta: uneori alegem sa ne prezentam doar la "restanta", sa fim siguri ca nota va fi una buna.
  Una sub alta, au fost sase luni pline si bune.
  La mine cam la fel a fost: cand pe val, cand sub val. 😊

  Bafta la examen! Weekend linistit! Saptamana usoara, si concediul sa iti fie super-relaxant!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Sunt recunoscătoare ca e singura din acest an pentru ca sunt deja obosita și nu as putea sa o iau de la capăt.

   Ștergere
  2. Știu ca pare amuzant, dar nu e! Ca la orice alta materie avem foarte mult de învățat.

   Ștergere
 3. Succes la examen. Se spune ca nu stii ce inseamna sa fii student daca n-ai avut macar o restanta in faculate. Iti doresc ca asta sa ramna singura ta restanta.
  Concediu placut sa ai, chiar daca va trece repede. Sa ai puterea de a-ti incarca bateriile pentru urmatoarea jumatate de an.

  RăspundețiȘtergere
 4. Concediu placut si sa fie cu baterii incarcate!
  Nici Educatia Fizica nu mai e ce a fost :). Am vazut niste manuale si mi se pare super complicat dar.... vezi zambi dupa ce il treci cu brio si te vei bucura de vacanta/concediu....Bafta la examen!

  RăspundețiȘtergere
 5. Mi se pare incredibil ce faci!
  Incep sa cred ca anul asta a fost solicitant si ciudatel pt multa lume... stransul de curea ne-a dat peste cap maxim, pe langa criza post-pandemica noi avem si urmarile Brexitului..foarte aiurea totul

  RăspundețiȘtergere
 6. Un sfârșit de săptămână minunat vă doresc!

  RăspundețiȘtergere