28 aprilie 2022

Grădina Publică, Gl

   

     Grădina este frumoasă în orice anotimp. Însă atunci când e vremea lalelelor, ți se taie pur și simplu respirația. O oază de liniște, de frumusețe...zilele-astea! :) 
 

Good bye, April!

    Se duce și cea de-a patra lună a anului, pe negândite parcă. Sper c-ați avut posibilitatea de-a vă reîncărca bateriile, de-a vă odihni, de-a petrece clipe frumoase alături de persoane apropiate! Toate astea au un impact foarte mare asupra calității vieții. 
    Mi-am propus să reduc stările de anxietate prin diferite tertipuri. Dintre toate, mișcarea în aer liber (orice formă de mișcare) are o eficiență de zile mari, dar și activitățile care ne dau o stare de bine (lectura, vizionarea unor filme, gătitul, activitățile creative).
    Vă doresc un sfârșit de săptămână cât mai frumos și să ne auzim/citim cu bine!


    

19 aprilie 2022

Sandwich la lipie (de post)


     Andreea (autoarea blogului Floarea casei) mi-a dat o idee cu un preparat de post. Mi s-a părut delicios. Iată lista de ingrediente:

- cartofi aurii (cartofi fierți, trași apoi la tigaie)

- porumb (la conservă)

- salată verde

- ceapă roșie

- ardei

- roșii cherry

18 aprilie 2022

Ce-am mai gătit


 Prăjitură cu mereTocăniță de fasole (de post)Salată 
(ceapă verde, ridichi, ardei, salată creață) Zacuscă (cu ciuperci) Ciorbă de legume Fructe

12 aprilie 2022

Marți


    Am avut parte de câteva zile capricioase (și la propriu, și la figurat), însă iată că azi a ieșit soarele. Sunt acasă cu Sofi (în cea de-a cincea zi de varicelă). De mâine, dacă voi fi sănătoasă, voi reveni la serviciu. 
     De asemenea, mă voi ocupa de înscrierea la școală și de activitățile pe care le pusesem la cale înainte ca această ,,boală a copilariei'' să dea totul peste cap. 
   Și eu mă temeam de Covid... Îmi făcusem atâtea scenarii legate de el, încât uitasem că mai există și alte boli pe pământ.
      
      Ieri am reușit să sortez câteva hăinuțe de-ale Sofiei și să fac ordine în dulapuri. Am comandat ceva și pentru școală căci va trebui să eșalonam cheltuielile în acest an, să ne stabilim niște priorități, în sfârșit, să abordam cu seriozitate conceptul de ,,utilitate economică''. 
     De asemenea, va trebui să mă pregătesc psihic pentru o noua sesiune de examene care va fi extenuantă pentru persoanele care mai au și alte responsabilități în afară de studiul în sine. 
      Dar pentru tot ce-am enumerat mai sus și pentru toate celelalte lucruri care trebuie duse la bun sfârșit, am nevoie de sănătate și de liniște! Cam atât îmi doresc în această perioadă a vieții... 
      
 

11 aprilie 2022

Finding Ola

 


       Finding Ola este un serial amuzant, captivant despre criza vârstei mijlocii, despre redescoperirea propriei persoane.
      Ola era o mamă casnică, o femeie care se îngrijea de casă, de copii, încercând să facă pe plac tuturor. Are să descopere că sunt momente în viață când nu te ai decât pe tine și de aceea nu ai voie să te pierzi. 
        Încetul cu încetul reușește să se pună pe picioare și ajunge să facă, în final, ceea ce știe cel mai bine, ceea ce îi place. E o plăcere să o urmărești în aventura sa, fiind un personaj autentic, plin de farmec.
            Recomand acest film!

Iubirea. Curs pentru începători

 


    Serialul turcesc debutează cu încercarea uneia dintre fete de-a reuni gașca din liceu la 20 de ani de la absolvire. Toate evenimentele se dezvăluie treptat într-o manieră care sporește suspansul: o reîntoarcere în trecut care ilustrează cum au devenit prieteni niște adolescenți cu probleme de comportament. Ce e în spatele acestor comportamente indezirabile este, de fapt, important și cum ajung niște rebeli care acționează individual, egoist chiar, să pună bazele unei prietenii adevărate. 

     Desigur viața își cere tributul...

    În paralel cu aventura lor, se derulează povestea de dragoste dintre o profesoară tânără, inocentă, sufletistă și un antrenor rebel, dur, lipsit de profunzime (în aparență). Toți au parte de încercări, toți au parte de lecții însemnate. 

    Sinan este un băiat inteligent, dar nefericit, pesimist. În spatele indiferenței sale și a viciului său, se ascunde singurătatea, abandonul. Părinții săi s-au despărțit și au refuzat să-și asume responsabilitatea creșterii lui, așa că l-au lăsat în casa veche, în grija bunicului său. Sau, invers, au lăsat un copil de 14 cu un bunic bătrân și bolnav în grijă. 
    Kerem este mereu furios căci deși e considerat de toți ca fiind privilegiat al sorții, un băiat de bani gata, este lipsit de dragostea tatălui său. Ba mai mult, este umilit de acesta cu orice prilej.
    Osman are fixația banilor. De aceea, spiritul său antreprenorial îi aduce numai necazuri. Părinții săi, cinstiți, muncitori, sunt mereu necăjiți din cauza lipsurilor. De aceea, ajunge să creadă că banii sunt cei mai importanți. 
   Eda este, aparent, iresponsabilă și dură, își creează iluzia că poate face ce își dorește, deși, în realitate, părinții i-au trasat în linii mari întreg viitorul. 
   Isik este cea care, cu inocența ei, reușește să consolideze acest grup punând bazele unei prietenii adevărate. 

    Este un film emoționant, cu accente comice, un film care prezintă faptele reprobabile într-un episod și motivația lor în următorul astfel încât să îți fie ușor să înțelegi că nimic nu e ce pare a fi. Este interesant și plăcut. Îl recomand!
    
    

05 aprilie 2022

03 aprilie 2022

Este primăvară?! Este?!

 


     Prima lună de primăvară s-a încheiat fără să realizez. Prima jumătate mi-am petrecut-o suferind pentru mamele fugite de acasă, cu puii în brațe, din pricina războiului ori pentru cei rămași prin subsoluri ducând două lupte crâncene: lupta pentru supraviețuire și teama de a nu pierde pe cineva drag. Poate că acest coșmar se va sfârși la un moment dat, poate că sunt ,,interese mari'' sau iscusite tehnici de manipulare la mijloc. Totuși, cine decontează toate nedreptățile astea, toate pierderile, toate traumele, toți morții, toate consecințele unui astfel de ,,eveniment''? Dumnezeu...  Atât!

    Cea de-a doua jumătate a lunii mi-am petrecut-o făcând lucruri pentru mine. În ciuda programului și a responsabilităților, mi-am făcut timp să alerg, să ascult muzică, să urmăresc filme. Am un tonus mai bun. Voi continua pentru că simt că mi-am intrat în ritm. În plus, e atât de reconfortant să te plimbi sau să alergi pe faleză în această perioadă! Copacii au înflorit, iar vântul le împrăștie parfumul pretutindeni. Natura e ca o anestezie...

    Cu pași timizi am mai bifat o reușită. Nu am mai pus răul înainte și am lăsat lucrurile să se deruleze, pur și simplu. E un efort considerabil să faci asta, simți că ai lăsat garda jos, dar este eliberator. Oricum, în realitate, ne stau prea puține lucruri în control.