De foarte multa vreme nu mai fac chiftele. Dar mai fac placinta de carne in tava. Cam rar si asta. Mi se pare mai usor si de facut si parca tine altfel decat chiftelele. O saptamana spornica draga Laura!
Cartofii sunt gustoși, mai sănătoși decât cei prăjiți. Se taie în rondele (subțirele), se stropesc cu ulei (de măsline) pentru a se lipi de ei condimentele preferate. Se aruncă peste ei, apoi, o mână de mălai, se amestecă pentru a se acoperi cât mai bine. Se pun într-o tavă unsă sau pe hârtie de copt, aliniați frumos (nu unii peste alții). Se bagă la cuptor, se întorc când se consideră că ar fi făcuți pe o parte. Sunt foarte gustoși. Eu pun sare, piper, rozmarin, turmeric.
Fac rar, dar îmi ies bune. Carnea am luat-o de la LIDL, varianta bio, amestec vită cu porc. Cred că secretele chiftelelor sunt: sarea, usturoiul, mărarul verde și gătirea lor la foc mediu (pentru a nu se îmbiba de ulei la foc mic, pentru a nu se face doar la exterior la foc mare).
De foarte multa vreme nu mai fac chiftele. Dar mai fac placinta de carne in tava. Cam rar si asta. Mi se pare mai usor si de facut si parca tine altfel decat chiftelele.
RăspundețiȘtergereO saptamana spornica draga Laura!
Și eu fac rar, în cantitate mică. Astea au fenomenale...
ȘtergereO gospodina desavarsita! Eu am ramnit la cartofi,nu am stiut de reteta.Un weekend placut!
RăspundețiȘtergereCartofii sunt gustoși, mai sănătoși decât cei prăjiți. Se taie în rondele (subțirele), se stropesc cu ulei (de măsline) pentru a se lipi de ei condimentele preferate. Se aruncă peste ei, apoi, o mână de mălai, se amestecă pentru a se acoperi cât mai bine. Se pun într-o tavă unsă sau pe hârtie de copt, aliniați frumos (nu unii peste alții). Se bagă la cuptor, se întorc când se consideră că ar fi făcuți pe o parte. Sunt foarte gustoși. Eu pun sare, piper, rozmarin, turmeric.
ȘtergereMie-mi plac chiftelele cand le face altcineva. :)
RăspundețiȘtergereArata delicios ce prezinti!
Saptamana cat mai lina iti doresc!
Fac rar, dar îmi ies bune. Carnea am luat-o de la LIDL, varianta bio, amestec vită cu porc. Cred că secretele chiftelelor sunt: sarea, usturoiul, mărarul verde și gătirea lor la foc mediu (pentru a nu se îmbiba de ulei la foc mic, pentru a nu se face doar la exterior la foc mare).
Ștergere