20 februarie 2022

Weekend

 Chifteluțe (amestec carne porc, vită) 

Cartofi în crustă de mălai (la cuptor), salată 

Omletă, salată 

Gustare fructe: mere, kiwi, ananas

Am mai făcut (pentru săptămâna care va începe): ciorbă de perișoare, crap prăjit. 



 

6 comentarii:

  1. De foarte multa vreme nu mai fac chiftele. Dar mai fac placinta de carne in tava. Cam rar si asta. Mi se pare mai usor si de facut si parca tine altfel decat chiftelele.
    O saptamana spornica draga Laura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Și eu fac rar, în cantitate mică. Astea au fenomenale...

      Ștergere
  2. O gospodina desavarsita! Eu am ramnit la cartofi,nu am stiut de reteta.Un weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cartofii sunt gustoși, mai sănătoși decât cei prăjiți. Se taie în rondele (subțirele), se stropesc cu ulei (de măsline) pentru a se lipi de ei condimentele preferate. Se aruncă peste ei, apoi, o mână de mălai, se amestecă pentru a se acoperi cât mai bine. Se pun într-o tavă unsă sau pe hârtie de copt, aliniați frumos (nu unii peste alții). Se bagă la cuptor, se întorc când se consideră că ar fi făcuți pe o parte. Sunt foarte gustoși. Eu pun sare, piper, rozmarin, turmeric.

      Ștergere
  3. Mie-mi plac chiftelele cand le face altcineva. :)
    Arata delicios ce prezinti!
    Saptamana cat mai lina iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fac rar, dar îmi ies bune. Carnea am luat-o de la LIDL, varianta bio, amestec vită cu porc. Cred că secretele chiftelelor sunt: sarea, usturoiul, mărarul verde și gătirea lor la foc mediu (pentru a nu se îmbiba de ulei la foc mic, pentru a nu se face doar la exterior la foc mare).

      Ștergere