15 ianuarie 2022

Mihai Eminescu
    Când eram în liceu, deși citeam și scriam poezii, Eminescu nu era chiar preferatul meu... La vârsta aceea mi se părea că Blaga este cel mai însemnat poet al nostru. Acum însă scrierile sale mă emoționează, mi se par atât de autentice, atât de actuale, încât pot spune că într-adevăr e un reper al culturii noastre, o pecete în literatură (și nu numai). 
    Am avut ocazia să le vorbesc copilașilor mei despre poet, le-am citit poezia ,,Somnoroase păsărele", iar din amprenta mânuțelor pufoase am făcut o lebădă grațioasă, o lebădă care-i va impresiona pe părinți peste câțiva ani căci cresc atât de repede...
      M-au întrebat de ce Eminescu ține mâna pe umărul acelui domn. Au fost fascinați când au aflat de prietenia dintre poet și Ion Creangă, autorul poveștilor lor preferate. De asemenea, au reținut că Eminescu l-a sfătuit pe prietenul său să scrie toate aceste povești pentru ca ele să ajungă la copii. A fost o activitate reușită, amuzantă pe alocuri căci perlele specifice vârstei de 4 ani sunt...unice. Este atâta inocență, atâta curățenie în sufletul unui copil, încât simți că tu, la rându-ți, devii mai bun doar pentru că te afli în preajma lui.
    Și Sofia a avut parte de o activitate reușită. Seara mi-a recitat câteva versuri din Ce te legeni...


 

8 comentarii:

 1. Chiar minunat! Bravo!
  Eminescu va fi un izvor nesecat de nestemate!
  Multumesc, draga Laura! O duminica placuta!

  RăspundețiȘtergere
 2. Ce frumos omagiu ai adus lui Eminescu!

  Spre rusinea mea, am pierdut din vedere importanta acestei zile. Multumesc pentru reamintire.

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte frumos Lara. Somnoroase pasarele este poezia perfecta pentru varsta asta. Aceeasi poveste despre pietenia dintre Cranga si Eminescu le-am spus-o si eu fetelor cand erau mici, acum mi-o reamintesc ele de fiecare data cand vorbin despre unul din cei doi. Lectiile pe care le faceti acum prin jic, sunt lectii care vor ramane cu adevarat in mintea copiilor.

  RăspundețiȘtergere
 4. Frumoasa activitate!
  Si da. E multa inocenta. Si multa claritate. Cand esti intre cei mici, se intampla ca o simpla intrebare sa te faca sa vezi o situatie din alta perspectiva....

  RăspundețiȘtergere