03 ianuarie 2022

Luni

 


Pinterest

    După Revelion, am avut convingerea că prima zi din an e luni. Probabil, subconștientul meu, avid după un început ca la carte, a asociat cifra 1 cu prima zi a săptămânii. Când am aflat că e weekend, m-am bucurat, ce e drept, pentru că aveam foarte multe lucruri de pus la punct. 
    Începutul de an m-a surprins cu multe responsabilități legate de facultate, dar și de casă. Ca să nu-mi pierd ideile (și mințile), am urmat sfatul Irinei și mi-am notat sarcinile, în funcție de importanța lor. În cele două zile am reușit să duc la bun sfârșit 90% din ceea ce mi-am propus. 
     Săptămâna aceasta sunt încă în concediu de odihnă. Încerc să mă bucur de timpul liber, dar mă țin și de planurile mele. Am observat că fetele s-au mobilizat și au lansat tot felul de provocări. Unele m-au prins și pe mine:
    De asemenea, vă recomand o comedie foarte tare - În locul tău. Doi frați gemeni sunt convinși de tatăl lor să facă schimb de vieți pentru o lună (pentru a se cunoaște mai bine, pentru a se înțelege mai bine unul pe celălalt). În ciuda problemelor ivite, în ciuda diferențelor, sunt nevoiți să facă pace și să-și pună mintea la contribuție pentru a scoate firma tatălui din impas. Mi-a plăcut ideea de ,,a te pune în papucii celuilalt" la propriu, mi-a plăcut ideea pusă în valoare: fiecare om este diferit, fiecare om este foarte bun într-un anumit domeniu. O altă idee desprinsă din film, una care m-a urmărit și pe mine, în ultimii ani, este: Dezbină și cucerește! Un film interesant, haios, cu happy end, deci vi-l recomand...

Netflix

2 comentarii:

  1. Există chiar o vorbă: nu cunoști omul pînă „nu umbli în papucii lui”(citat aproximativ din folclorul lumii)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, așa este. De aceea nu trebuie să judecăm ori să ne considerăm superiori.

      Ștergere