02 ianuarie 2022

Cumpărături de început de an


    Inspirată de Adelina, am decis să mă ocup și eu de acest aspect și să vorbesc cu voi despre produse, oferte, dar mai ales despre experiențele de la cumpărături. 
    Când nu am foarte multe lucruri de cumpărat, obișnuiesc să merg în Penny din mai multe motive: prețurile mi se par mai micuțe, magazinul este și el micuț și nu are foarte multe produse care să-ți distragă atenția ori să-ți pună voința la grea încercare, iar vânzătoarele sunt foarte prietenoase, bine intenționate și amuzante (cel puțin, acolo unde merg eu). Astăzi mi-au atras atenția aceste floricele sclipicioase. Chiar eu le-am așezat așa frumos, în linie, dar când am văzut privirile speriate ale celor din jur, mi-am zis că...nu e o idee chiar bună să așezi marfa prin raft!
    Să revenim la lucruri mai seriose. Întrucât am un stoc de alimente și de produse în casă, nu am avut foarte multe de cumpărat. Am uitat lista acasă (ar fi fost și culmea să nu), dar simplul fapt că am gândit-o și scris-o m-a ajutat să rețin și să nu mă abat prea mult. Singurul lucru cumpărat în plus este puzzle-ul din lemn cu ceas. Asta pentru că era la super ofertă, zic eu (10 lei), dar și pentru că fiică-mea este din ce în ce mai interesată să știe cât e ora, iar ceasul meu din perete cu multe cifre lipsă nu o ajută deloc. În momentul de față știe doar ora fixă și jumătatea de oră trecută.
    Ceea ce vedeți în imagini a costat 159 de lei (sumă rotundă). Probabil dacă aș fi avut card Penny, aș fi beneficiat de niște reduceri în plus. Am primit și un vocher de 5 lei pentru cumpărături făcute până pe 18.01. De regulă, nu citesc astfel de bilețele, cartonașe, dar Sofi m-a întrebat: Cumva aici scrie 5 lei? Recunosc, mi-a plăcut ideea aceasta de a fideliza cumpărătorii...
Produse: 
-  detergent de vase fără parfum de la Sano (de obicei, cumpăr Fairy la ofertă pentru că mi se pare cel mai bun, cel mai convenabil, are o densitate destul de mare și poți spăla cu el mult și bine). Am cumpărat de la Sano pentru că are acel dozator. Din păcate, dopul nu era foarte bine înfiletat și mi s-a scurs în sacoșă;
- apă de gură Colgate;
- puzzle din lemn ;
Alimente:
- Fructe și legume (mere, gutui, banane, mango, țelină, morcovi, ardei, păstârnac, ridiche neagră);
- Congelate: amestec de legume pentru supă și pentru wok (congelate cumpăr doar de la Edenia);
- Lactate: lapte zuzu, iaurturi zuzu;
- Hanul Boieresc (o marcă pe care eu o apreciez): gem de căpșune, boia dulce;
- Altele: ulei, ouă, ton, ciuperci.

     Vreau să mă dezobișnuiesc de a cumpăra pe fugă de la Carrefour (un market de cartier) deoarece au prețuri mari și mi-au oferit multe experiențe neplăcute (produse care la raft au un preț, iar la casă un alt preț, produse care se regăsesc pe bon, nu și în coș etc.). 

3 comentarii:

 1. Chiar au preturi bune la Penny. Din pacate la noi, vanzatoarele nu sunt asa amabile iar pozitia magazinului nu e prea comoda. M-am invatat cu Lidl pentru ca e chiar la intrarea in oras si pot intra usor in parcare. Si imi plac ofertele lor saptamanale. Interesant ceasul :)
  O saptamana minunata sa ai!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Eu stau aproape, fac 5 min. cu masina, parcarea e mereu goală și magazinul destul de aerisit. Aș vrea să îmi fac un obicei de a urmări acele pliante cu oferte.

   Ștergere