- Zacuscă (cu ciuperci);
- Fructe (banană, portocală, mango);
- Ciorbă de legume dreasă cu ou;
- Fructe (clementine, pomelo, portocală);
- Tocăniță de năut;
- Tartine cu ton, măsline negre, porumb.
Am mai (pre)gătit în această săptămână, dar nu am reușit să fotografiez: rasol, paste cu sos, pui tras la tigaie cu salată de varză murată. Azi voi merge din nou la cumpărături pentru a face aprovizionarea pentru săptămâna viitoare. Vom ajunge acasă târziu în fiecare seară și cred ca ar fi bine să ne organizăm în acest sens (făcând piața, gătind pentru câteva zile). Voi ce ați mai gătit? Cum vă organizați în perioade solicitante, aglomerate?!
Delicios
RăspundețiȘtergereTocanita de naut nu am mancat niciodata! Pare un fel de mancare interesant.
RăspundețiȘtergereOh. Nu ma organizez in mod deosebit... Ma cam las ametita de vartej. 😊 Din fericire, nu trebuie sa si gatesc.
Năutul seamănă, zic eu, cu fasolea la gust.
ȘtergereNaut nu am mancat niciodata.
RăspundețiȘtergerePentru perioadele aglomerate, incerc sa gatesc din timp, gatesc ciorbe si mancaruri care tin mai multe zile. apoi am "rezervele". Supe/ciorbe congelate - cand fac mai multa cantitate, pun si la congelator. Pentru felul doi, apelez rapid la legume congelate trase la tigaie, sau pui la ceaun cu piure(asta imi place ca pun puiul in ceaun direc din congelator - bine-nteles, cand congelez, este gata curatat,spalat si portionat)
Mulțumesc pentru idei!
ȘtergereCu placere. Spor sa ai.
ȘtergerePS: in seara asta ceva rapid: ceapa, 2 ciuperci, un dovlecel mic taiate felii, jumatate de piept de pui taiat cubulete mici, trase la tigaie cu bulion si 2 catei de usturoi, condimente dupa gust, noi folosim cimbru, busuioc, peste care am adaugat la final paste(spirale) fierte in prealabil. Delicios. Nu a mai ramas nimic.
Daca faci sosul mai lung si folosesti paste "subtiri" poti sa le pui direct (fara sa le mai fierbi inainte). M-a invatat o doamna care a stat prin Italia care stie ca nu imi place sa spal vase :)))
ȘtergereSi e practica ideea cu mancarea ramasa, portionata si congelata. Cateva minute la cuptor sau la microunde si masa e gata....
Ceva nou! Mulțumesc, dragile mele! :)
ȘtergereCorina, e de tinut minte pontul cu pastele.
ȘtergereIn timp m-am invatat sa nu mai congelez mancarea ramasa. Daca e vorba de supe de pui e posibil la decongelare sa nu mai fie buna. M-am obisnuit in functie de cati suntem acasa sa apreciez cam cat mancam in maxim 3 zile. Ati observat ca in frigiderele astea noi nu mai tine mancarea mai mult de atat? Daca mi se pare ca e prea mult atunci pun si la congelator. Sau fac special mai mult si pun de la inceput in congelator. Cartoful nu este tocmai grozav decongelat, dar merge de nevoie. A, cand decongelez o ciorba, neaparat o dau in clocot. Altfel, texturile sunt ciudatele.
Astazi am facut ceva ce nu am mai testat. Uitasem sa scoatem din congelator niste carne. Sotul meu a luat initiativa si a pus carnea congelata in cuptor intr-o tava cu apa, acoperita. Dupa vreun sfert de ora a scos-o si s-a putut taia si pune obisnuit.
RăspundețiȘtergereInteresante felurile tale. Mai adaug un fel de placinta pe care o tot fac in ultima vreme: cartofi sau praz sau dovlecei sau combinatii cu doua oua, branza sarata, iaurt si putina faina de naut. In cuptor preincalzit. Simplu si util. Nimic spectaculos!
Un weekend placut, Laura!
interesanta reteta. Banuiesc ca e si rapida.
Ștergere