29 ianuarie 2022

Ce-am mai gătit...


- Legume la cuptor: cartofi condimentați, broccoli, morcov, ceapă roșie (cu sos de usturoi);
- fructe;
- dovlecei pane;
- salată, brânză, avocado, pâine prajita;
- sandwich la lipie, salată;
- pui condimentat, cușcuș cu legume. 

   Am mai gătit ciorbe: de legume, de fasole roșie, zacuscă cu dovlecei, amestec mexican tras la tigaie și cașcaval pane, tocăniță. 
 

11 comentarii:

  1. Ce de idei de gatit! Multumesc! Eram in pana...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :) Aș face niște legume gratinate pt ca am primit multe oua de țară.

      Ștergere
  2. Apetisant! Cred că sunt și gustoase. Te apreciez pentru aranjamentul farfuriei, exact ca pt.prezentare. Felicitări!

    RăspundețiȘtergere
  3. Suna tare bine. Pane-ul de dovlecel cu ce il faci?
    Asta seara am pus la umflat niste fasole alba. Maine sper sa fac ceva cu ea,
    ca ar fi prima data!😊
    O duminica relaxanta, draga Laura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mătușa mea face asa (iar eu ii urmez exemplul): tai dovleceii (2 buc.) în felii subțiri, presar sare peste ei. Bat doua oua și pun pe o farfurie faina. Trec fiecare feliuta (și pe o parte, și le alta) prin faina, apoi prin ou bătut. Uleiul nu trebuie sa fie nici foarte fierbinte, dar nici spre rece (se face proba cu câteva picături de ou). Se scot pe un șervețel absorbant. Se pregătește o soluție din apa, oțet, usturoi pisat/răzuit. Dovleceii se pun într-un vas adânc și se toarnă amestecul peste ei. E bine sa fie lăsați un pic înainte de a fi consumați.

      Și eu las fasolea în apa peste noapte și apoi o fierb în 3 ape. Îmi place foarte mult fasolea facaluita (bătută).

      Ștergere
    2. Îmi place și năutul, dar și lintea roșie.

      Ștergere
  4. Foarte divers meniul,cand ai timp??

    RăspundețiȘtergere