30 ianuarie 2022

La final de ianuarie

 

Sursă foto: Pinterest



Mi-am propus...
- să mă plâng mai puțin, să fac mai mult;
- să iau note mari, note care reprezintă ceea ce știu, ceea ce am asimilat până acum;
- să mă organizez mai bine, să-mi planific activitățile;
- să gătesc mai mult;
- să nu mai iau lucrurile personal;
- să nu mai am încredere în oricine;
- să mă centrez pe familie;
- să fac lucruri pentru sufletul meu;
- să mă odihnesc;
- să duc lucrurile la bun sfârșit.

Am reușit...
- să fac tot ce ține de mine într-o situație (uneori);
- să obțin note maxime (note obținute cu efort susținut pe întreg semestrul căci asta a fost natura evaluărilor);
- să înțeleg că există o diferență între  mine și colegele mele mai tinere, că eu am câteva responsabilități în plus, că sunt într-o etapă a vieții care nu îmi mai permite să pun studiul (și simpla prezență la cursuri) pe primele locuri, deci să mă frustrez mai puțin;
-  să nu mă mai las rănită de oameni;
- să ignor anumite lucruri care altădată m-ar fi deranjat groaznic;
- să fiu mai organizată (în anumite privințe);
- să fiu atentă la alimentație și să nu mai mănânc după ora 18;
- să gătesc;
- să-i citesc Sofiei povești ori să-i explic anumite situații;
- să duc copilul la dansuri de două ori pe săptămână.

Îmi propun...
- să trec cu bine (nu neapărat cu rezultate WOW) peste cele 3 examene care mi-au mai rămas;
- să verific lista cu noile discipline în vederea echivalărilor (dacă va fi cazul);
- să mă bucur de evenimentele lunii februarie;
- să fiu cât mai creativă și încrezătoare;
- să mă reapuc de sport;
- să mă preocup de mine;
- să lucrez cu mine (căci deși conștientizez, accept, nu pun în aplicare chiar tot ce ar trebui).

    Cum a fost luna voastră?! Cu ce gânduri ați început acest an?!!!
    
     
     

29 ianuarie 2022

Ce-am mai gătit...


- Legume la cuptor: cartofi condimentați, broccoli, morcov, ceapă roșie (cu sos de usturoi);
- fructe;
- dovlecei pane;
- salată, brânză, avocado, pâine prajita;
- sandwich la lipie, salată;
- pui condimentat, cușcuș cu legume. 

   Am mai gătit ciorbe: de legume, de fasole roșie, zacuscă cu dovlecei, amestec mexican tras la tigaie și cașcaval pane, tocăniță. 
 

24 ianuarie 2022

O pereche perfectă

 


    Weekend-ul meu prelungit a luat sfârșit. Mi-am încărcat, zic eu, bateriile pentru următoarea perioadă solicitantă. Am dormit mult, am urmărit câteva filme lejere, ușoare.
    O pereche perfectă este unul din ele (romantic, de weekend). Actorul principal este cât se poate de expresiv, nu ai cum să nu rezonezi cu el, să nu suferi alături de el, să nu zâmbești alături de el. Interesantă e poziția familiilor care își îndeamnă copiii să aleagă parteneri cu posibilități financiare, mame care folosesc expresia: ,,Eu voi fi fericită, dacă îl vei/o vei alege pe X/Y." Nu, nu părinții trebuie să fie fericiți cu alegerile copiilor, ci copiii trebuie să fie fericiți, împăcați cu propriile alegeri. Iar dacă greșesc, să fie greșeala lor (una asumată, una care va servi drept lecție pe mai târziu).

20 ianuarie 2022

Victima


Victima o piesă Carla's Dreams cu un videoclip ușor creepy, dar cu o linie melodică în ton cu starea mea de spirit. Dacă voi supraviețui acestei săptămâni, promit să dorm trei zile consecutiv (pentru a-mi încărca bateriile). Urmează alte și alte examene...

 

16 ianuarie 2022

4 la cină

 


    4 la cină e un film drăguț, interesant, cu actori simpatici, un film care pleacă de la o idee: nu există ales, aleasă, jumătate, ci relații bazate pe compatibilitate, interese comune etc. 
    Nu recomand să urmăriți acest film când sunteți obosiți deoarece la o simplă clipire, întreaga poveste se schimbă. Eu însămi m-am întrebat la ce naiba mă uit căci, la un moment dat, nu se mai lega nimic cu nimic. Am intuit eu cine cu cine rămâne, n-am intuit cine este infidel, indiferent de situație, și nici nu am înțeles care e treaba cu vorbele astea mari.
    Filmul merită, zic eu, dar necesită atenție și concentrare! E altfel...

15 ianuarie 2022

Viziune

 

Cheile Dobrogei - arhiva personală


   Am avut parte de o săptămână tare încărcată, cu multe responsabilități, cu alergătură și stres. La finalul ei, am avut nevoie de o zi întreagă de odihnă, de multă înțelegere din partea familiei. Uneori mă întreb: Oare merită osteneala?! Oare nu sunt prea bătrână pentru asta?!
    Și ca tabloul să fie complet, a sosit acel moment ,,magic" în care lucrurile, pur și simplu, mi s-au dezvăluit. Anumite întrebări, anumite bănuieli au prins contur, au apărut explicațiile, răspunsurile și evidența înlănțuirilor cauzale. Nu mai am vârsta la care îmi permit să fiu naivă. Aș exagera dacă aș vorbi despre dezamăgire, chiar și despre uimire. Însă când afli că o persoană pe care ai considerat-o apropiată, pe umărul căreia ai plâns poate, o persoană căreia i-ai împărtășit grijile tale, nemulțumirile tale...te-a denigrat gratuit, deși nu avea nimic de câștigat din asta, atunci simți cum încrederea ta în oameni se mai zdruncină un pic. Dar poate nu-i neapărat un lucru rău, poate că totul face parte din procesul de maturizare.
     Mâine este o nouă zi. I-am promis Sofiei că o voi ajuta să confecționeze mici daruri pentru colegele de grupă. Cineva a dat acest start și, se pare, a fost o idee foarte bună, o idee care a apropiat fetele. 
   De asemenea, deși mâine este duminică, voi încerca să pun toate lucrurile la punct pentru noua săptămână. Va trebui să-mi pregătesc materialul didactic, să-mi revizuiesc planificarea, să gătesc pentru zilele ce vor urma, să pregătesc hainele, să-mi planific pregătirea pentru examene. Am scăpat de două, au mai rămas șapte. Vorba unei colege: ,,Mult a fost, mult a mai rămas!"
    În momentul de față mă simt epuizată, mă simt bătrână și nepregătită pentru luptele mele. Știu că sunt pe lumea asta necazuri foarte mari, nedreptăți strigătoare la cer, dar nu găsesc în mine suficientă forță pentru a face față. 
     

09 ianuarie 2022

1. Bucurii de ianuarie


    Pe blogul Irinei veți găsi o provocare drăguță dedicată primei luni din an!

     Am petrecut prima săptămână din luna ianuarie în concediu de odihnă, un concediu îndelung așteptat de toți trei. Întrucât se apropie sesiunea cu tot ce e implică aceasta, am fost nevoită să îmi planific cu multă atenție activitățile și sarcinile zilnice. Am reușit să duc la bun sfârșit tot ceea ce mi-am notat, motiv pentru care voi continua seria planificărilor și de acum înainte.
  • Locul nostru confortabil
    Pentru că Sofia este mare acum și e interesată de tot ceea ce fac eu, am decis să o implic și pe ea în anumite proiecte. A fost foarte încântată de cortul de joacă. Acolo i-am amenajat un mic colț de lectură pe care l-am decorat cu instalații (pe baterii). Cred că este pentru prima dată când se retrage în cort să se joace, să citească. De regulă, îl folosea pentru a ,,depozita'' tot ce nu te tună prin cap... A fost atât de fericită, încât a păstrat ordinea și curățenia zile la rând. În plus, și-a așezat brăduțul împodobit în dreptul ,,ferestrei'' (pentru panoramă).
  • Un proiect creativ
    O altă provocare interesantă am găsit-o aici! Am confecționat împreună o felicitare simplă, dar foarte frumoasă, o felicitare care mie îmi dă o stare de bine căci îmi amintește de primăvară.
  • Lumini și luminițe
    Miercuri și joi am mers la serviciu pentru câteva treburi ce țin de organizare. I-am găsit atunci lucrarea Sofiei, un suport de lumânare decorat cu paste. 
  • Tratația săptămânii
    De sărbători nu am cumpărat și n-am pregătit dulciuri, însă am primit în dar foarte multe. Fie vorba între noi, mă bucur că s-au terminat și că acum avem răgaz și pentru fructe. Am pregătit zilnic o farfurie cu fructe  variate pentru momentul gustării.
  • Grija de sine
    Ultima vizită la coafor mi-a confirmat starea jalnică a părului meu. Fata care m-a tuns, m-a sfătuit să îmi schimb un pic rutina de îngrijire a părului pentru că spălatul zilnic m-a lăsat practic fără podoabă capilară. Mi-a propus ca în loc să mă spăl zi de zi pe păr, să adopt un alt ritual de îngrijire personală, așa că m-am orientat un pic spre îngrijirea pielii. Mi-am luat o cremă de față hidratantă de la Gerovital (mie îmi plac foarte multe produsele lor), iar de Crăciun am primit și o cremă de mâini din aceeași gamă. Pentru corp am o cremă de la Yves Rocher, la fel...hidratantă și cu un parfum plăcut. Pe lista de cumpărături este un set de la Ritual of Sakura despre care n-am cuvinte să-l descriu întocmai. 
  • Flori/Plante
    O să fiu cât se poate de sinceră... Eu le primesc, soțul meu le îngrijește. Aceasta este regula casei. Sunt un anti-talent la acest capitol. Plantele nu pot supraviețui în preajma mea: fie uit să le ud, fie le ud prea mult, fie le dărâm. Iar el le salvează, le înmulțește, le ajută să înflorească din nou. Crăciunița pe care am primit-o de Crăciun însă pare că nu își mai revine. Citisem undeva că trebuie ținute într-o cameră obscură, nicidecum la lumină. Dacă știți mai multe, scrieți-mi un comentariu, vă rog!
  • Rugăciune/Recunoștință/Meditație/Jurnal
     Sunt recunoscătoare pentru tot sprijinul pe care l-am primit, pentru modul în care s-au așezat lucrurile în viața mea, pentru programul meu de la serviciu (care-mi permite să ajung la facultate ori să mă ocup de diferite treburi), pentru tot.

07 ianuarie 2022

Ceva ușor


- Zacuscă (cu ciuperci);

- Fructe (banană, portocală, mango);

- Ciorbă de legume dreasă cu ou;

- Fructe (clementine, pomelo, portocală);

- Tocăniță de năut;

- Tartine cu ton, măsline negre, porumb. 

   Am mai (pre)gătit în această săptămână, dar nu am reușit să fotografiez: rasol, paste cu sos, pui tras la tigaie cu salată de varză murată. Azi voi merge din nou la cumpărături pentru a face aprovizionarea pentru săptămâna viitoare. Vom ajunge acasă târziu în fiecare seară și cred ca ar fi bine să ne organizăm în acest sens (făcând piața, gătind pentru câteva zile). Voi ce ați mai gătit? Cum vă organizați în perioade solicitante, aglomerate?! 

 

05 ianuarie 2022

Provocare calendar ReCreativ






    O provocare drăguță, creativă veți găsi chiar aici! Pentru acest proiect am folosit: imagine printată (pictată de Sofia) și decupată, trei crenguțe decorative pe care le-am păstrat dintr-un aranjament floral de Crăciun, un carton colorat, lipici. Regret că poza nu reflectă frumusețea și simplitatea acestei lucrări. 

 

O dimineață




Rubrica: Miercurea fără cuvinte
Gazdă: Suzana
Locație: Faleza Dunării, Galați


 

04 ianuarie 2022

Lumini (Gradina publică)







 

Marți


    Vă spuneam ieri că accept cu bucurie provocarea lansată de Irina (Dulce casă) - Bucurii de ianuarie. 
      Într-adevăr e o lună ternă în general, însă putem să o înfrumusețăm, dacă ne dorim asta. Săptămâna aceasta trebuie să ne găsim, în casă, un locușor al nostru, unul confortabil, relaxant. Deși am stat mult pe gânduri în această privință, l-am găsit în cele din urmă exact lângă brăduțul împodobit (de care îmi doresc să mă mai bucur câteva zile bune) . 
       Am decis să o implic cumva și pe Sofia în aceste proiecte, așa că i-am făcut ordine în cort creând astfel un spațiu frumos de joacă, lectură, odihnă. 
 

12 cadouri de Crăciun


   12 cadouri de Crăciun mi s-a părut a fi un film romantic, un film soft ca să zic așa, un film care-ți dă o stare de bine: totul e luminos, totul e dulce, totul se rezolvă. Face referire la o sărbătoare frumoasă, iubită, o sărbătoare care reunește familii și prieteni. Mie mi-a plăcut, în consecință, vi-l recomand. 

03 ianuarie 2022

Un castel de Crăciun


    Un castel de Crăciun - un film romantic, amuzant, lejer, de vacanță, cu actori frumoși, peisaje de vis, decor de poveste, în sfârșit, un film pentru zile din acestea liniștite, de recreere. Vi-l recomand, cu drag!
    Ce filme urmăriți în această perioadă? 

 

Luni

 


Pinterest

    După Revelion, am avut convingerea că prima zi din an e luni. Probabil, subconștientul meu, avid după un început ca la carte, a asociat cifra 1 cu prima zi a săptămânii. Când am aflat că e weekend, m-am bucurat, ce e drept, pentru că aveam foarte multe lucruri de pus la punct. 
    Începutul de an m-a surprins cu multe responsabilități legate de facultate, dar și de casă. Ca să nu-mi pierd ideile (și mințile), am urmat sfatul Irinei și mi-am notat sarcinile, în funcție de importanța lor. În cele două zile am reușit să duc la bun sfârșit 90% din ceea ce mi-am propus. 
     Săptămâna aceasta sunt încă în concediu de odihnă. Încerc să mă bucur de timpul liber, dar mă țin și de planurile mele. Am observat că fetele s-au mobilizat și au lansat tot felul de provocări. Unele m-au prins și pe mine:
    De asemenea, vă recomand o comedie foarte tare - În locul tău. Doi frați gemeni sunt convinși de tatăl lor să facă schimb de vieți pentru o lună (pentru a se cunoaște mai bine, pentru a se înțelege mai bine unul pe celălalt). În ciuda problemelor ivite, în ciuda diferențelor, sunt nevoiți să facă pace și să-și pună mintea la contribuție pentru a scoate firma tatălui din impas. Mi-a plăcut ideea de ,,a te pune în papucii celuilalt" la propriu, mi-a plăcut ideea pusă în valoare: fiecare om este diferit, fiecare om este foarte bun într-un anumit domeniu. O altă idee desprinsă din film, una care m-a urmărit și pe mine, în ultimii ani, este: Dezbină și cucerește! Un film interesant, haios, cu happy end, deci vi-l recomand...

Netflix





02 ianuarie 2022

Father Christmas is back

 



    Father Christmas is Back (Netflix) - un film comedie despre reuniunea familiei în pragul sărbătorilor, familie, știți voi, formată din numeroase tipologii. În plus, multe incompatibilități, neînțelegeri, secrete, faze haioase. Simpatic!

   Ce comedii ați urmărit în ultima vreme?

1000 miles from Christmas


    Un film foarte haios, plin de elemente surpriză, un film despre înșelătoarele aparențe, dar mai ales, un film despre oameni, despre reacții, despre sentimente, toate strânse în jurul celei mai iubite sărbători. Vi-l recomand. Nu am mai râs de ceva vreme așa (cam de la Strada Umanității). Aștept impresii.

   

01 ianuarie 2022

Sâmbăta...fără cuvinte


Sursă foto: arhiva personală (Puzzle, 200 de piese, Team Work) 

Rubrica: Miercurea fără cuvinte

Gazdă: Suzana

 

Prima postare a Noului An


Sursă foto: Pinterest
    
    La cumpăna dintre ani, pe 2021 l-am perceput ca pe o continuare a anului precedent. Și așa a și fost...
 
    De data aceasta însă, deși nu am avut chef de pregătiri, deși nu m-am aranjat deloc, deși eram cufundată în temele (numeroase și complexe) pentru unul dintre portofolii, am simțit o emoție aparte când a început numărătoarea inversă. Am încredere în intuiția mea pentru că nu m-a înșelat (de prea multe ori) până acum.
      Cu ce gânduri pornesc la drum... 
- evit greșelile trecutului cât pot de mult (le conștientizez, mi le asum, învăț din ele);
- mă plâng mai puțin și fac mai mult (cam tot ce depinde de mine într-o anumită situație);
- alternez efortul cu momentele de relaxare;
- diversific activitățile (pentru a evita monotonia, pentru a stimula cretivitatea);
- îmi schimb rutina de îngrijire;
- mă organizez mai bine (evit acțiunile haotice);
- fac lucruri care-mi plac;
- schimb ritmul;
- iau lucrurile așa cum vin;
- scriu despre experiențele mele;
- pun în practică tot ceea ce știu, tot ceea ce mi se pare benefic;
- limitez timpul petrecut pe telefon.

    Voi cu ce gânduri vă-ncepeți Anul?!