09 ianuarie 2022

1. Bucurii de ianuarie


    Pe blogul Irinei veți găsi o provocare drăguță dedicată primei luni din an!

     Am petrecut prima săptămână din luna ianuarie în concediu de odihnă, un concediu îndelung așteptat de toți trei. Întrucât se apropie sesiunea cu tot ce e implică aceasta, am fost nevoită să îmi planific cu multă atenție activitățile și sarcinile zilnice. Am reușit să duc la bun sfârșit tot ceea ce mi-am notat, motiv pentru care voi continua seria planificărilor și de acum înainte.
 • Locul nostru confortabil
    Pentru că Sofia este mare acum și e interesată de tot ceea ce fac eu, am decis să o implic și pe ea în anumite proiecte. A fost foarte încântată de cortul de joacă. Acolo i-am amenajat un mic colț de lectură pe care l-am decorat cu instalații (pe baterii). Cred că este pentru prima dată când se retrage în cort să se joace, să citească. De regulă, îl folosea pentru a ,,depozita'' tot ce nu te tună prin cap... A fost atât de fericită, încât a păstrat ordinea și curățenia zile la rând. În plus, și-a așezat brăduțul împodobit în dreptul ,,ferestrei'' (pentru panoramă).
 • Un proiect creativ
    O altă provocare interesantă am găsit-o aici! Am confecționat împreună o felicitare simplă, dar foarte frumoasă, o felicitare care mie îmi dă o stare de bine căci îmi amintește de primăvară.
 • Lumini și luminițe
    Miercuri și joi am mers la serviciu pentru câteva treburi ce țin de organizare. I-am găsit atunci lucrarea Sofiei, un suport de lumânare decorat cu paste. 
 • Tratația săptămânii
    De sărbători nu am cumpărat și n-am pregătit dulciuri, însă am primit în dar foarte multe. Fie vorba între noi, mă bucur că s-au terminat și că acum avem răgaz și pentru fructe. Am pregătit zilnic o farfurie cu fructe  variate pentru momentul gustării.
 • Grija de sine
    Ultima vizită la coafor mi-a confirmat starea jalnică a părului meu. Fata care m-a tuns, m-a sfătuit să îmi schimb un pic rutina de îngrijire a părului pentru că spălatul zilnic m-a lăsat practic fără podoabă capilară. Mi-a propus ca în loc să mă spăl zi de zi pe păr, să adopt un alt ritual de îngrijire personală, așa că m-am orientat un pic spre îngrijirea pielii. Mi-am luat o cremă de față hidratantă de la Gerovital (mie îmi plac foarte multe produsele lor), iar de Crăciun am primit și o cremă de mâini din aceeași gamă. Pentru corp am o cremă de la Yves Rocher, la fel...hidratantă și cu un parfum plăcut. Pe lista de cumpărături este un set de la Ritual of Sakura despre care n-am cuvinte să-l descriu întocmai. 
 • Flori/Plante
    O să fiu cât se poate de sinceră... Eu le primesc, soțul meu le îngrijește. Aceasta este regula casei. Sunt un anti-talent la acest capitol. Plantele nu pot supraviețui în preajma mea: fie uit să le ud, fie le ud prea mult, fie le dărâm. Iar el le salvează, le înmulțește, le ajută să înflorească din nou. Crăciunița pe care am primit-o de Crăciun însă pare că nu își mai revine. Citisem undeva că trebuie ținute într-o cameră obscură, nicidecum la lumină. Dacă știți mai multe, scrieți-mi un comentariu, vă rog!
 • Rugăciune/Recunoștință/Meditație/Jurnal
     Sunt recunoscătoare pentru tot sprijinul pe care l-am primit, pentru modul în care s-au așezat lucrurile în viața mea, pentru programul meu de la serviciu (care-mi permite să ajung la facultate ori să mă ocup de diferite treburi), pentru tot.

10 comentarii:

 1. Sunt adorabile aceste corturi!
  Am vazut fluturasul si stii ca mi-a placut mult-mult - pare c-a adunat in el nu doar primavara, ci si veselia!
  Nu te pot ajuta cu planta (Craciunita); ma bucur ca in acest an nu am primit - ar fi murit in ceteva zile (in fiecare an, cand am primit, s-a intamplat la fel) :(

  Spor la toate cate le ai de facut iti doresc, dar si momente de "acalmie". La cate deduc ca ai de facut/faci mi te imaginez ca un vartej. 😊

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. E cuvântul potrivit: VÂRTEJ! :)

   Ștergere
  2. Craciunitele cu frunze rosii nu au nevoie de multa apa (se uda doar cand pamantul e aprope uscat) si nu le place la caldura. Se simt bine langa o fereastra. Se pun la intuneric sau sunt acoperite cu o punga de hartie maro in toamna pentru a le ajuta frunzele sa se faca rosii.

   Ștergere
 2. Mă încantă să citesc despre bucruiile tale din această săptămână. Mi-am dorit cort pentru fetele mele, dar la vremea aceea fie erau prea scumpe fie nu aveam loc. Cea mică a mai improvizat singura din cearceafuri. Acum au trecut la corturile din gradina. E frumos că o implici pe Sofia în activitățile tale. Știi cum se spune, un copil va face mai ușor imitandu-și parinții decât doar la îndemnul lor verbal.
  E bine măcar că soțul are măna buna la flori. Al meu le-a lasat pe toate în grija mea. Doar pe cele din grădină poate că le udă uneori. Nu știu despre ce crăciuniță vorbești. În zona mea sunt mai multe plante numite asa. Cea cu floarea roșie cu petalele exact ca frunzele nici eu nu am reușit să țin vreuna mai mult de Crăciun să zicem.
  Tot la Irina am aflat de bujo, un jurnal pe puncte (bullet jurnal), mi se pare superb pentru organizare, chiar dacă nu m-am obișnuit încă să notez tot în el, dar măcar reușesc să bifez cam tot ce am notat.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cortul l-am luat din Jumbo, a costat puțin, dar până acum îl folosea ca spațiu de depozitare.

   Ștergere
 3. Cred ca ai o perioada agitata, dar asa cum povestesti, suna a femeie puternica ce stie ce are de facut si face totul bine pt familia ei :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Îți doresc să obții satisfacții împlinindu-ți toate planurile! Dar toate!

  RăspundețiȘtergere