28 decembrie 2021

La final de an...


     2021 a fost, pentru mine, un an foarte dificil, un an în care am dus lupte crâncene cu propria persoană, un an în care au ieșit la iveală adevăruri foarte greu de suportat, un an în care s-au rostit multe, prea multe cuvinte (care nu vor putea fi uitate niciodată). Dar cum în orice bine există o fărâmă de rău și în orice rău există o fărâmă de bine, o să evidențiez lecțiile pe care am reușit să mi le însușesc...
📖Este foarte important să știi cine ești cu adevărat și care ți-e drumul. (Chiar dacă autocunoașterea e un proces al naibii de dificil, reprezintă o treaptă pe care nu ai cum să o eviți, dacă-ți pasă de propria evoluție). 
📖Este minunat să fii înconjurat de oameni cu care rezonezi, de oameni cu care poți vorbi deschis, de oameni pe care îi îmbrățișezi fără să simți că faci un efort. Însă și cei care te provoacă au meritul lor, de aceea merită iertarea ta. 
📖 Unele lupte sunt doar ale tale. Nimeni nu ți le poate duce mai bine ca tine. Asumarea înseamnă libertate. 
📖 Poți trăi, poți înainta numai purtând speranță în suflet. Când traversezi o perioadă grea, amintește-ți asta: e doar o perioadă, o etapă, o bucată de viață. 
📖 Partea bună a procesului de maturizare constă în diminuarea numărului de dezamăgiri. 

10 comentarii:

 1. Ai depasit cu bine ce era de depasit! In logica (vorba sa fie!) :) lucrurilor, de acum va urma o perioada mai linistita - cu siguranta, aceasta iti doresc!

  E adevarat continutul lectiilor pe care le-ai enumerat, dar ultima lectie e tare buna! :)

  Imi place si ornamentul! :)

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Deja simt cum se așază anumite lucruri care au fost răscolite atât de mult timp!

   Ștergere
 2. Iti doresc ca noul an sa fie mai bun si sa-ti aduca intelepciunea de a nu mai lupta atat cu tine. Doar se spune ca exact atunci cand nu ne mai luptam cu noi, lucrurile incep sa se limpezeasca. E un alt punct de vedere, evident, dar perfect logic.
  La Multi Ani, Laura! Sa va fie bine si cu bucurii. Sanatate si impliniri.

  RăspundețiȘtergere
 3. Un an nou cu bucurii sufletesti!
  Si aminteste-ti ca Dumnezeu ne da ce avem nevoie nu ce vrem asa ca "Doamne faca-se voia Ta!" e pasul spre detasarea care aduce intelegerea si invatarea lectiei fiecarui moment/eveniment.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, așa e! Sărbători cu bine!

   Ștergere
  2. Gasisem odată un citat care spunea ceva de genul ca să nu regreți niciodată că ai cunoscut pe cineva. Oamenii buni îți vor oferi fericire, cei răi experiența, cei mai răi o lecție, iar cei mai buni, amontiri frumoase.

   Iti doresc ca noul an să-ti aducă în cale doar oameni buni și foarte buni.

   Ștergere
 4. Vă mulțumesc, dragile mele! Un An Nou de poveste!

  RăspundețiȘtergere