28 decembrie 2021

La final de an...


     2021 a fost, pentru mine, un an foarte dificil, un an în care am dus lupte crâncene cu propria persoană, un an în care au ieșit la iveală adevăruri foarte greu de suportat, un an în care s-au rostit multe, prea multe cuvinte (care nu vor putea fi uitate niciodată). Dar cum în orice bine există o fărâmă de rău și în orice rău există o fărâmă de bine, o să evidențiez lecțiile pe care am reușit să mi le însușesc...
📖Este foarte important să știi cine ești cu adevărat și care ți-e drumul. (Chiar dacă autocunoașterea e un proces al naibii de dificil, reprezintă o treaptă pe care nu ai cum să o eviți, dacă-ți pasă de propria evoluție). 
📖Este minunat să fii înconjurat de oameni cu care rezonezi, de oameni cu care poți vorbi deschis, de oameni pe care îi îmbrățișezi fără să simți că faci un efort. Însă și cei care te provoacă au meritul lor, de aceea merită iertarea ta. 
📖 Unele lupte sunt doar ale tale. Nimeni nu ți le poate duce mai bine ca tine. Asumarea înseamnă libertate. 
📖 Poți trăi, poți înainta numai purtând speranță în suflet. Când traversezi o perioadă grea, amintește-ți asta: e doar o perioadă, o etapă, o bucată de viață. 
📖 Partea bună a procesului de maturizare constă în diminuarea numărului de dezamăgiri. 

24 decembrie 2021

În Ajun de Crăciun...

 

Ce-mi doresc eu mie... 

Îți doresc și ție:

Liniște și sănătate, 

Fericire, spor în toate! 

Crăciun fericit tuturor! 

 

19 decembrie 2021

Ceva bun


 - Fructe proaspete (portocale, kiwi, mere)

- Cartofi la tavă cu măsline și ciuperci, cârnăciori, salată de varză murată (varză, ceapă tocată, ulei, piper)

- Carne de porc, legume sotate (mix Edenia), murături (la fel, producție proprie)

- Cartofi țărănești cu sos de usturoi

- Avocado pasat, măsline, roșii, pâine prăjită

- Pizza de casă cu multe legume

- Tocăniță de fasole, murături

05 decembrie 2021

Odrasle răsfățate

 


    Odrasle răsfățate (Netflix) este o comedie franțuzească despre un tată deznădăjduit de evoluția copiilor săi. Își înscenează falimentul și își îndeamnă copiii să muncească. E un film haios, relaxant, de weekend, bineînțeles, cu final fericit, o experiență interesantă din care toți au de câștigat. Vi-l recomand!

04 decembrie 2021

Răgaz


Sursă foto: Pinterest

    Vă scriam într-o postare anterioară că mi-aș dori să mă ,,teleportez'' dintr-o zi lucrătoare de la începutul săptămânii, într-o zi liniștită de la finalul săptămânii. Salturile acestea în timp nefiind posibile, am fost nevoită, pur și simplu, să trec prin toate, pas cu pas, cu scrâșnit din dinți, cu oboseala aferentă. Din păcate, peste astea s-au ivit altele și altele, dar iată că azi am găsit un mic răgaz pentru a vă transmite că sunt bine, am dus totul la bun sfârșit așa cum îmi doream, am supraviețuit zilelor solicitante, am căpătat încredere, stăpânire de sine și rezistență. 
    Nici săptămâna viitoare nu se anunță mai liniștită. Marți voi merge iarăși la școală pentru a susține câteva lecții (dar fără prea multe emoții de data aceasta), voi merge la poliție pentru a depune documentele privind preschimbarea permisului și voi ajunge cu temele la zi (la facultate).
    Astăzi am reușit să mă ocup de treburile casnice, am reușit să dorm la prânz și să finalizez o temă care mă stresa foarte tare. Nu îmi place să lucrez simultan pentru două sau mai multe proiecte, dar se pare, multitasking-ul devine o abilitate absolut necesară în zilele noastre aglomerate, pline de îndatoriri și de alergătură.
    În ceea ce privește blogul...am schimbat template - ul, mi se pare mai modern acest model, mai viu. Să îmi spuneți cum se vede de la voi. De asemenea, pregătesc postarea anuală cu mozaicurile mele. Caut de zor colajele, le studiez și încerc să îmi amintesc de ce au fost acele momente (imortalizate) atât de importante pentru mine.
    A fost (și este) un an dificil atât pentru mine, cât și pentru soțul meu, dar pe lumea asta se întâmplă atât de multe lucruri grave și nedrepte, încât nu are sens să mai dramatizez. Trecutul mi-a demonstrat de multe ori că totul se petrece într-o ordine și într-o anumită manieră cu care, chiar dacă nu ești de acord pe moment, ea se leagă de altceva cu totul și cu totul semnificativ. 
    Pentru sănătate și înțelepciune ne rugăm! 

01 decembrie 2021

Urare

 


Pinterest

    Fie ca această zi să reamintească tuturor românilor valorile în care credem, valori care ne vor ajuta să mergem înainte cu demnitate, cu încredere, cu năzuința spre mai bine. La mulți ani cu sănătate, dragilor, spor în tot ceea ce faceți! :)

Mozaicul lunii noiembrie

 

Inspirată de Irina (Dulce Casă).