19 septembrie 2021

Happy Fall


     Toamna a sosit fără să conștientizez acest lucru. Am fost atât de prinsă cu ale mele, încât nici nu am sesizat trecerea timpului.
     În august am avut șansa de a merge nestingheriți într-o vacanță frumoasă în Bulgaria. Nestingheriți pentru că, la momentul acela, nu existau restricții de călătorie. M-am ocupat personal de alegerea locației (ghidându-mă după poze și recenzii), omițând un amănunt foarte important: stațiunea în sine. Când răul fusese deja făcut, soțul meu a propus să ne concentrăm mai mult pe aspectele pozitive și, mai ales, pe ceea ce putem face pentru a pleca acasă cu amintiri plăcute. Așa am descoperit un colț de lume de o frumusețe aparte (Nessebar Old Town). 
      Spre finalul lunii, am participat la întâlnirea foștilor mei elevi cu prilejul împlinirii a zece ani de la absolvire. Deși mă aflam într-o prioadă destul de dificilă, am făcut tot posibilul să ajung la eveniment, lucru care m-a bucurat nespus și care m-a încărcat pozitiv pentru încă zece ani. S-a lăsat cu îmbrățișări, cu râsete, cu lacrimi, cu depănat de amintiri - acel soi de amintiri pe care doar din liceu îl poți culege. M-am bucurat să aflu cum m-au perceput elevii mei la vremea aceea, să aflu că supriza pe care le-am pregătit-o la final de an școlar a însemnat foarte mult pentru ei. Totodată mi-am revăzut foștii profesori, foștii colegi de serviciu. A fost un moment absolut savuros!
    Începutul de toamnă m-a surprins cu cu un job nou, un job frumos, pe placul meu și potrivit așteptărilor mele, nevoii mele de sens.

        Desigur că am avut parte și de momente urâțele, de dezamăgiri, de supărări, dar cred că e mai bine să lași viața să se întâmple pur și simplu.

      Pupici!


      

3 comentarii:

  1. Imi place tare mult cum usor, usor alegi ceea ce e cu adevarat important si neghina o dai de-o parte.
    Astfel de intalniri sunt speciale. Dupa o perioada de timp - si 10 ani este o perioada serioasa- ajungi sa vezi cu adevarat efectele muncii tale si materializarea lor in viata reala prin realizarile fostilor elevi. Cred ca a fost chiar minunat!

    Numai bine, draga Laura si spor pe noul drum!

    RăspundețiȘtergere
  2. Te axezi pe orice bun se intampla, si asta e minunat! Mult spor in toate!

    RăspundețiȘtergere