08 iulie 2021

Călătoria


Pinterest

    O bună bucată din viață ,,am înaintat'' considerându-mă mică, insuficientă, imperfectă. Reușitele mele au fost întotdeauna minimalizate - o reflexie a norocului, a șansei, nicidecum a muncii, a efortului susținut, a meritului personal. Teama de eșec, teama de a nu mă ridica la un anumit nivel, teama de a nu plăcea, teama de a nu fi luată (neplăcut) prin surprindere etc. m-au determinat să pășesc în viață pe cioburi de sticlă (imaginare, ce e drept), cioburi care m-au rănit și mi-au încheiat călătoria înainte de a o începe cu adevărat.
    Am ajuns într-un punct în care, dincolo de toată epuizarea care mă stăpânește, pot spune: am avut un an foarte greu căruia i-am ținut piept. Aproape binișor! 
    Și tocmai pentru că am sesizat că această mentalitate este nefructuoasă, am decis să o iau un pic în direcția inversă. Ce-ar fi dacă nu m-aș mai desconsidera atât de mult, ce-ar fi dacă aș munci până mi-aș atinge propiile țeluri, ce-ar fi dacă m-aș iubi pentru ceea ce sunt, pentru umbrele mele, pentru sclipirile mele, pentru întreaga mea devenire?!!!
    Asta vă sfătuiesc și pe voi, dragilor, asta mi-au cântat-o apropiații mei (în nenumărate rânduri), asta voi face de-acum înainte!

 

7 comentarii:

 1. Ce-ar fi daca... ce zici acolo? 😊 Ar fi super! Stii si tu, si cred ca esti, deja pe acel drum. Sa-ti fie drumul lin este ceea ce-ti doresc!

  Haha! Daca-ti spune cineva ca doar datorita norocului ai reusit ceva poti sa-i dai, râzând, o replica de genul: "Inseamna ca sunt o persoana deosebita daca Universul lucreaza pentru mine. Oftica-te!" 😊

  RăspundețiȘtergere
 2. Oo da, nu suntem in competitie cu nimeni in lumea asta, doar cu propriul nostru eu. Si chiar si atunci tb sa ne imbratisam cu un mare si rotund self-care.
  Bravo pt decizia luata!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ai facut bilantul, ai descoperit ce nu merge, ai descoperit si cum ar merge, ai descoperit ca poti, ai un sprijin permanent in cei apropiati, sper ca din acest moment tonul scrierilor tale va fi mult mai optimist!
  Spor la tot, draga Laura! Weekend placut!❤️

  RăspundețiȘtergere
 4. Mă bucur că ai schimbat oglinda spartă în care te priveai de ceva vreme! Te felicit pentru întregul pe care îl accepți și îți doresc să ai suficientă energie să mergi pe cărarea asta nouă de acceptare, de apreciere, de actualizare a ceea ce ești cu ceea ce simți. Succes!

  RăspundețiȘtergere