24 mai 2021

Examenele vietii


    În acest weekend plănuiam o drumeție, o ultima ieșire înainte de sesiune. Nu a fost sa fie! Un incident banal, un mic moment de neatenție ne-a făcut sa privim lung spre platforma care ne cara mașina. 
    O prietena mi-a spus ca as fi putut fi într-o situație și mai rea și, cumva, mi-a ridicat putin moralul. Cam asa a fost ultimul an: plin de incidente și de accidente. Fie din cauza unor promisiuni pe care nu le-am respectat, fie din cauza dezechilibrului în care ma scald de ceva vreme, starea mea pare sa atragă tot soiul de întâmplări neplăcute. Ma uit în jurul meu, observ ca și alții trec prin chestiuni similare. Ghinion, nici nu te mai poți victimiza cum trebuie zilele astea! 

   .... 

    Fix acu' un an purtam masti textile roz, groase și incomode. Ne făceam stocuri de alimente (pentru a evita drumurile în supermarketuri) și frământam (cu simt de raspundere) pâine. Spălam cu clor pardoseala atât în interior, cât și pe scara și de câteva ori pe săptămână dezinfectam balustrada și mânerele ușii de la întrarea în bloc (dar rămâne secretul nostru). 

   Nu știu de ce, dar acum ma simt mai rău ca atunci! 
      

7 comentarii:

 1. Ce frumos invata cei mici "drumul painii". 😊
  *
  E greu sa scriu ceva... pentru ca stiu cam cum este. Totusi, pe masura ce invingi obstacole iti dai seama cat de puternica esti. Si daca o data ai fost puternica vei reusi sa gasesti puterea de cate ori ai nevoie. 😊 Asa cred. Sigur este ca iti doresc sa ai parte de cat mai mult bine!
  *
  Secretul tau e-n siguranta. 😊
  (evita sa mai compari perioadele, oricare ar fi acestea).

  RăspundețiȘtergere
 2. la asta ma gandeam si eu aseara, cand mopuiam gresia din bucatarie, ca ar trebui sa mai cumpar niste clor, ca am cam renuntat la bunele obiceiuri :)).Cu exceptia faptului ca se imbolnavea lumea, a fost o perioada buna, cel putin pentru noi.Ne-am mai oprit din alergat, din stres.

  RăspundețiȘtergere
 3. Prietena ta a avut dreptate, putea sa fie mai rau.
  Bine ca sunteti bine, oricat de complicat pare anul tau.

  RăspundețiȘtergere
 4. Multă sănătate, Laura!
  Da, cred că mulți dintre noi ne-am înstrăinat. Sau cei pe care îi credeam aproape nu ne-au fost prea dedicați.
  Starea prin care am trecut a creat cărări neumblate;învățăm un alt fel de mers.

  RăspundețiȘtergere