16 ianuarie 2021

Bucuriile iernii    Este deja mijlocul lunii ianuarie. Timpul se scurge ușor atunci când ești foarte ocupat, dar nădăjduiesc că va trece și perioada aceasta aglomerată așa cum toate trec...
    Sunt acaparată de foarte multe lucruri, mă simt ca un slime de care trag toți și, recunosc, mi-e greu să jonglez cu atât de multe lucruri simultan. În toată povestea asta există, desigur, și părți bune. Am un soț care mă susține și care se străduiește să facă toată situația asta cât mai suportabilă, un copil înțelegător, colegi care mă ajută, un domeniu care nu mi-e străin și, de aceea, învățarea nu e chiar un proces dificil. 

   Am devenit un pic mai sensibilă la oameni toxici. Deși mi se părea că m-am antrenat cu simț de răspundere pe parcursul vieții și c-am avut ,,nefericirea'' de-a cunoaște îndeaproape diferite tipologii, se pare, că e prea devreme să afirm: Da, le-am văzut și le-am auzit pe toate! Prea devreme!!!

  Ieri am avut un parte de un incident nefericit în trafic. Un individ recalcitrant a sărit brusc în fața mașinii înjurând și lovind cu pumnii în capotă și în geam. Când a trecut șocul produs de eveniment, deși avem filmarea, ne-am întrebat cum ar trebui să procedăm. Ni s-a spus că nefiind vorba despre un prejudiciu material sau despre o agresiune fizică, nu sunt mari șanse de rezolvare. Prejudiciul psihic nu se pune că na...suntem în România și asta e țara în care se neglijează acest aspect. Cum că spuneam...iată, ce mari, frumoși și aproape normali am crescut!

   Sunt bucuroasă că în anul precedent nu mi-am pierdut complet mințile, că am fost tot timpul ocupată și că am reușit să fac cam tot ce mi-am propus. Anul acesta îmi doresc doar sănătate, echilbru interior și putere să le îndeplinesc pe toate!!!

  Vouă vă doresc ceea ce îmi doresc și mie!

  

6 comentarii:

 1. Ce dragute sunt „gentutele”!
  Atunci cand sunt multe de facut (de trait) aproape ca nu ne dam seama cum trece timpul.

  Pentru incidente ca cel amintit de tine ar fi Legea 61 din 1991 (republicata), art. 2, pct. 1) - „săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora”. Amenda este (sau era) intre 200 și 1000 de lei. E mai mare daraua decat ocaua, dar reclamand astfel de fapte poate ca se vor gandi de doua ori, agresivii, inainte de a trece la fapte. Poate ca omul din cazul vostru avea si vreo tigla cazuta...

  Multumesc. Numai de bine iti doresc si eu! Spor si succese!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asa spune și soțul meu. Genul acesta de fapte trebuie semnalate. Pasivitatea noastra ii încurajează pe unii sa facă tot felul de lucruri. Și noi am fost afectați, dar și copilul.

   Ștergere
 2. La multi ani, Laura! Să ne fie anul cum îl vrem. 😘
  Bine că am trecut prin anul ce fu' și să avem putere să-l facem mai frumos pe cel ce a venit. Și surprize vor fi și noi pe măsura lor, la fel de surprinzători. 😁
  O săptămână buna! 😘❤️

  RăspundețiȘtergere
 3. Cu generația tânăra cred ca se vor schimba lucrurile mai repede....unora le tb doar bun simt...

  RăspundețiȘtergere