31 decembrie 2020

La mulți ani!!!


  O fi fost 2020 un an plin de provocări, dar a fost un an care ne-a pus puțin la treaba și acesta nu-i un lucru rău!

   Va doresc un An Nou mai bun, mai liniștit, mai frumos! 

29 decembrie 2020

Întrebări despre Perfecțiune


  În fața naturii întotdeauna voi avea o atitudine contemplativă și-ntotdeauna mă voi întreba retoric și aproape tâmp: Cine ar fi putut crea o asemenea perfecțiune?!!!

    În mijlocul naturii, mi se risipește sarcasmul, confuzia și indiferența. Acolo totul e simplu, totul e firesc, totul e frumos, totul e într-o ordine fantastică, totul are un sens. Nu vei ști ce înseamnă roșu, până nu stai în mijlocul unui câmp de maci. Nu vei înțelege galbenul, până când nu te vei scălda în câmpul de floarea-soarelui. Iar albastrul...a fost și va fi întotdeauna al cerului. 

    Nu vei realiza că ești o ființă gregară decât în fața mării căci ea se-ntinde cât vezi cu ochii, iar tu ești puțin mai mare și mai rațional ca un melc. În orice caz, ești unul ca și ceilalți... Bine, poate că vorbești mai mult sau poate că ai ceva numai al tău.

    Pentru ce atâta frumusețe la picioarele noastre, în ochii noștri, în mâinile noastre, dacă noi...avem simțurile anihilate de ambiții, de preocupări, de visuri mereu neîmplinite?!!! Pentru ce atâta risipă de culoare, dacă norii minții noastre ne țin umbră continuu???

     Pentru ce atâta perfecțiune, dacă nouă ne place tot ce e artificial?!


   

 

Zile liniștite   Recunosc, de muuuult timp n-am mai avut ocazia să dorm până târziu și să nu fac mai nimic. Uneori îmi vin câteva mustrări în minte, dar le risipesc repede cu un singur gând: Îmi încarc bateriile, da?! 

   Sofia mă uimește pe zi ce trece. O văd mai înaltă ca ieri, mai vorbăreață, mai amuzantă. În timp ce pregăteam câte o pizza pentru fiecare dintre noi (în funcție de preferințe), îmi spune:
- Eu merg totuși la Dan să îi spun ce facem! 
- Sofia, dar e o surpriză! 
- Mie nu îmi plac surprizele. Unele din ele sunt...prea secrete! 

   Să aveți parte de zile liniștite, iar anul următor să ne aducă numai bucurii!

   

   
  

    
 

28 decembrie 2020

Un fel de leapșă de final de an

 

B

În ultimele 12 luni...


Am eliminat...consumul exagerat de zahăr. Astfel dorința, pofta, nevoia de a consuma dulciuri s-a redus de-a binelea. 
Am redus...cantitatea de alimente alterate.
Am pierdut... Nu am pierdut nimic!
Am început...să lucrez cu mine. 
Am finalizat...ceea ce mi-am propus (și asta e ceva pentru mine)!
Am creat...foarte multe situații de învățare, am inventat povești pentru cei mici și tot felul de lucrușoare simpatice.
Am regretat...că pierd timpul. Însă îmi dau seama că îl și irosesc.
As fi avut nevoie de mai mult timp pentru...familie.
Mi-a lipsit...prezența mamei din acest an. Mi-au lipsit câteva persoane.
Am fost foarte relaxată atunci când...am început să fac jogging. Și nu doar relaxată, ci și fericită, încrezătoare. Abia aștept să vină primăvara.
Aș fi folosit o baghetă magică să schimb...situația din acest an. Aș fi făcut acest virus să dispară (cu tot stresul pe care ni l-a provocat). 
M-am simțit împlinită atunci când...am mers în drumeții, când am demisionat, când am luat la facultate.
M-am simțit vie...când am mers în Bulgaria. Este un loc special pentru mine.
Fizic, cea mai mare diferență față de acum 12 luni...mai multe riduri, același număr de kg. :)
Mental, cea mai mare diferență față de acum 12 luni...Judec mai puțin (pentru că mi le-a servit viața, de prea multe ori, la fileu), vorbesc mai puțin despre planurile mele (descopăr că fac mai multe atunci când tac), nu mă mai consum pentru lucrurile care nu țin de mine (nu în cantitatea de altădată).
Emoțional, cea mai mare diferență față de acum 12 luni...nu mă mai emoționează orice, doar chestiunile autentice.
Spiritual, cea mai mare diferență față de acum 12 luni...Nu mai spun ,,am avut noroc chior", ci ,,m-a ajutat Dumnezeu".
Financiar, cea mai mare diferență față de acum 12 luni...salariul un pic mai mare (al soțului). Eu nu am reușit să câștig mai mulți bani, dar nici nu am făcut eforturi în această direcție. Am trăit vremuri mult mai grele.
Cea mai mare victorie din ultimele 12 luni...job nou, admiterea la facultate, câteva relații de prietenie la care țin foarte mult etc.
Cel mai bun lucru pe care cineva l-a făcut pentru mine...pe cât de mult  îmi detestam vechiul job, pe atât de mulți oameni valoroși mi-a adus în preajmă, oameni de la care am învățat multe lucruri (pe care le pun în practică acum)...de la alimentație, mișcare, călătorii până la relația cu Dumnezeu.
Cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru cineva...nu vorbesc despre asta. Mi-ar plăcea să fac mai des lucruri bune. 
Cel mai valoros lucru pe care l-am învățat în ultimile 12 luni...Fă ceea ce îți dorești tu, nu ceea ce-și doresc ceilalți. Nimeni nu-ți poartă pantofii, nimeni nu-ți trăiește viața!
Sunt recunoscătoare pentru...sănătate, pentru puterea pe care am avut-o în momentele grele, pentru ajutorul nesperat, pentru oamenii minunați din trecutul meu, pentru toate plimbările prin Dobrogea mea iubită.


Până la finalul urmatoarelor 12 luni...

Vreau să elimin...timpul petrecut pe telefon (pe facebook, mai nou).
Vreau sa reduc...alimentele nesănătoase (modul de pregătire greșit al alimentelor).
Vreau sa încep...să citesc de plăcere. Am o carte pe listă, se numește: Lasă vrăjeala! (e o carte motivațională).
Vreau să finalizez...un curs de Psihologie pe care l-am abandonat pentru că nu îmi amintesc parola. Mai am doua teme de trimis și de susținut examenul final. Mi-a plăcut foarte mult.
Vreau să nu mă mai frustreze...nimic!
Vreau să nu mai am regrete...legate de profesie. Vreau să merg cu plăcere la job. 
Vreau să am suficient timp...pentru familie, dar și pentru mine însămi.
Vreau să nu îmi mai lipsească...încrederea în mine.
Vreau să fiu relaxată...tot timpul!
Vreau să mă simt împlinită de câte ori...ajung acasa ori merg la job. 
Vreau să mă simt vie de câte ori...petrec timp în familie.
Fizic, vreau ca în următoarele 12 luni...să mă simt bine!
Mental, vreau ca în următoarele 12 luni...să scap de autosabotare și de perfecționism!
Emoțional, vreau ca în următoarele 12 luni...să îmi controlez mai bine gândurile, emoțiile, reacțiile!
Spiritual, vreau ca în urmatoarele 12 luni...să fiu mai recunoscătoare!
Financiar, vreau ca în următoarele 12 luni...să am suficienți bani pentru a-mi cumpăra haine de calitate. Nu mai suport vestimentația mea actuală. E cam oribiluță!
În următoarele 12 luni vreau să pot sărbători ca victorie a mea...promovarea tuturor examenelor, inclusiv pacostea numită matematică.
Îmi doresc să pot contribui la binele celorlalți prin...acțiuni concrete.
Îmi doresc să primesc ajutor de la ceilalți prin...susținere morală.
Îmi doresc să am mare grijă de mine și să fac...jogging. Abia aștept să se încălzeasă vremea! Deși asta e o scuză penibilă...
Îmi doresc să progresez cât mai mult la capitolul...job.
Sunt deja recunoscătoare pentru...tot.
În următoarele 12 luni, vreau să încerc pentru prima dată...să fiu mai organizată și mai încrezătoare în forțele proprii!
Care sunt cei 5 oameni alături de care îți propui să-ți petreci majoritatea timpului... Sunt mai mult de 5 anul ăsta! 
Care e citatul dupa care te vei ghida in urmatoarele 12 luni... Cred că ăl mai filosofic din lume: Lasă vrăjeala! Bine, și după ,,Omul este măsura tuturor lucrurilor." (Protagoras)

  Carmen m-a inspirat pentru această postare. 

  Iată ce scriam anul trecut pe vremea asta!

24 decembrie 2020

În Ajun

   

    Crăciunul, cea mai iubita sărbătoare, este atât de aproape! Anul acesta chinuitor este pe SFÂRȘITE. Timpul a trecut nesperat de repede, noi fiind prinși între gândurile noastre, rutina noastră zilnica, visurile noastre și tot ce înseamnă covid - 19.
  Va doresc sănătate, liniște, echilibru, iubire! Sărbători frumoase, dragilor! 

02 decembrie 2020

2020 în imaginiIanuarieFebruarie


Martie
Aprilie
Mai


Iunie
IulieAugust

Septembrie


Octombrie


Noiembrie

Decembrie


 Vezi si 2019 in imagini!

Dragile mele...


    Intru rar pe blog, vă citesc postările și comentariile. Nu am timp să răspund sau să postez... Mă aflu în cea mai aglomerată perioadă a vieții. V-am mai spus-o cândva. Sper că sunteți bine, că sărbătorile care se apropie cu pași repezi vor aduce un strop de lumină, de liniște în viețile tuturor. 
    Am avut o presimțire rea legată de acest an, dar nu mi-am imaginat o pandemie, nu mi-am imaginat o perioadă atât de stresantă, cu atât de multe griji și restricții.
     Din păcate, pentru cei care mai aveau dubii, acest virus chiar există. Și nu doar că există, dar are în el un soi de ironie. Astfel că...persoane atente, responsabile, grijulii s-au procopsit cu el înainte de termen. Unii au trecut ușor, atât de ușor încât nu cred în existența lui, alții au fost doborâți zile bune, alții au trecut în neființă. Ghimion, cum ar zice micuții mei!
    Toată lumea are o părere despre el, toată lumea își începe discursul cu termenul ,,Imunitate", toată lumea e convinsă că înțelege exact despre ce e vorba. Nimeni însă nu știe cât va dura distracția aceasta...
     Da, e adevărat, că ne-a mai și adus cu picioarele pe pământ (pentru cei care și-au dorit asta, desigur), dar m-aș simți un pic mai safe dacă ar dispărea definitiv și irevocabil. Viața însă mi-a arătat (sau agitația mea, negativismul) că există și alte lucruri deosebite care se pot întâmpla: gen să dai cu dinții de o cadă defontă, să-ți găsești mașina bușită în parcare (și pe stânga, și pe drepta) de un șofer perseverent care a vrut cu orice preț să parcheze lângă tine, să fii implicat într-un mic accident în trafic, să te ridici, să te scuturi și să fugi la serviciu etc. Bine, e și mai distractiv totul in context de corona... S-o recunoaștem!
   În rest, totul este bine. Rugați-vă pentru mine să supraviețuiesc sesiunii... (Și dacă se poate, să și promovez!)

  Pupici!