12 octombrie 2020

Încă o zi în Paradis


 
   Mi se pare ca, în tot hățișul cotidian, s-a strecurat în realitatea mea și necesitatea compromisului. Majoritatea lucrurilor respinse de mine, negate, denigrate au pus mana de la mana și mi-au făcut o surpriza de proporții... Surpriza serii, cum s-ar zice.  Ma simt coplesita, aglomerata, confuza. Ma simt neputincioasa, mica și insuficienta.
   Altădată spuneam cu mandrie: ,,Hey, eu nu corespund...'', dar azi suna a ,,Cumva eu nu ma pot adapta...'' 

4 comentarii:

 1. Nununu! Nu gandi si nu spune asa! Stiu ca esti "prinsa" in mai multe proiecte - si e si familia - dar asa e cu inceperea a mai multor proiecte: e coplesitor la inceput (dar poate deveni rutina daca nu pui la suflet unele mici neplaceri), iar cand intervin si altele, externe, care nu au neaparat legatura cu dorintele tale, cu proiectele, pare (chiar este) un pic si mai dificil.
  Habar nu am la ce te referi, concret, dar orice ar fi nu gandi "nu ma pot adapta". O draga vecina-prietena (care n-a avut deloc o viata usoara) imi spunea mereu, cand ma auzea oftand ca nu pot aia, sau nu stiu cum sa alta: "Omul se obisnuieste si spanzurat daca isi gaseste o pozitie buna". Si mereu ma facea sa rad si insistam sa merg mai departe.
  Puterea de a depasi orice obstacole iti doresc!

  RăspundețiȘtergere
 2. Am invatat si eu compromisul, si desi nu-l acceptam in adolescenta, acum am vazut ca ajuta exact la adaptare. Insa pun boundary clar la tipul de compromis :)
  Multa putere sa ai ca sa fii peste situatie!

  RăspundețiȘtergere
 3. N-ai putea sa te pretuiesti la adevarata ta valoare? Sinusoida asta intre extreme nu face bine. Ai atatea motive pentru a fi recunoscatoare! Se intampla si lucruri rele, dar aceste lectii sunt inevitabile in viata. Am fi naivi daca nu le-am accepta, pentru ca pur si simplu ne intaresc. Ai atatea de facut, de invatat, de descoperit, plus ca tu esti modelul pentru o scumpete. Mesajele duale nu ii fac bine nici ei si nici tie. Pe cuvant!

  Spor la tot si multa imaginatie in observarea realitatii tale! <3

  RăspundețiȘtergere
 4. Te adaptezi,dar ai obosit si tot ce in jurul nostru e apasator si daca nu te detasezi,te afunda.Uita-te inainte si fa ce-ti doreste pipotica!

  RăspundețiȘtergere