08 mai 2020

Zilele-astea...   As vrea sa spun ca ma bucur pentru celebra cifra 15, dar nu o s-o fac pentru ca nu cred in ea. Nu cred in relaxarea masurilor, in precautia romanilor, in ,,marea eliberare". Nu cred nici in zvonistica legata de minciuna globala... Da, exista manipulare, exista dezinformare, exista declaratii contradictorii din partea autoritatilor, chestiuni care ne induc in eroare si, implicit, ne revolta, dar nici nu putem nega existenta virusului si mortii sai!!!
  Ca unii se simt in control atunci cand braveaza, e problema lor! Eu o sa ma feresc in continuare si o sa vad in loc de cifre - oameni, familiile lor, povesti de viata si, intr-o oarecare masura, nedreptate. O sa ma rog in continuare pentru oamenii din prima linie, o sa ma preocup de igienizare mai mult decat de obicei si, bineinteles, o sa iau in calcul distantarea sociala.
  Ca om areligios si pacatos ce sunt, pot spune doar atat: Dumnezeu este in sufletul celui care IL poarta. Dumnezeu nu este intr-un loc anume, nu este intr-o imagine sau intr-un ritual. Dumnezeu este dincolo de toate aceste reprezentari omenesti. Dar daca tot sustineti contrariul, n-ar fi rau sa va preocupati un pic si de propriile ganduri si fapte si sa nu le lasati sa zburde pe campii... Altfel spus, credinta si faptele trebuie sa fie intr-o perfecta concordanta! Nu ritualul te apropie de divinitate, ci modul corect de a trai, in circumstante variate!
  
  Zilele-astea am avut o revelatie. Toate starile mele, puiul meu mic de depresie, nervisorii mei de-altadata mi se par acum mama non-sensului. Nimic din ceea ce consideram vital, nu mi se mai pare important acum. La fel cum, chestiuni pe care nu le sesizam si pe care le consideram garantate prin viata, nu mi se mai par acum banale si la indemana

  Va doresc un sfarsit de saptamana frumos si linistit! 

10 comentarii:

 1. Dumnezeu este în inima noastră, însă creștinii practicanți au nevoie de materia sfințitoare. Așa cum ma protejez mergând la piață, pot sa ma protejez si participând la slujbele religioase...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Este vorba de o perioada, doar despre o perioada in care trebuie sa respectam niste reguli pentru siguranta colectiva.

   Ștergere
 2. Un final de saptamana frumos si linistit si voua!
  Buna revelatia ta! Pacat ca astfel de idei ne vin in conditii speciale! :)

  RăspundețiȘtergere
 3. La cum a fost pe aici in ultima saptamana nu va fi mare diferenta dupa data de 15. Sunt optimista! N-am de ales! :) Nu pot purta masca - mi se taie alimentarea cu aer.
  Ma bucur ca puiul tau mic de depresie si-a luat valea. :) Imi place cum suna "nervisorii". :)

  Multumesc. Weekend frumos si linistit iti doresc sa aveti si voi!

  RăspundețiȘtergere
 4. Uneori mi se pare lupta pierdută sa ii faci pe unii sa înțeleagă si altceva mai departe de nasul lor, si chiar iti recomand si tie sa nu te implici mai mult decât e sănătos...

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mi se pare sau acum nu mai e vorba despre eu, mie, mine, ci despre ce e bine pentru toti?! Daca Dumnezeu considera ca ne descurcam doar cu emotiile si sentimentele noastre, probabil nu ne facea fiinte rationale. Asta e parerea mea! Iar rastalmacirile pe care le-am auzit si instigarile din partea unor persoane care trebuie sa linisteasca si sa povatuiasca, m-au infiorat!

   Ștergere
  2. Da, stiu ca nu e sanatos...

   Ștergere
  3. Evident ca acum e vorba DOAR despre noi toți, însă tocmai asta nu înțeleg cei care se gândesc DOAR la ei.
   Pandemia asta scoate ce mai bun in unii, si ce e mai rau in alții..

   Ștergere