03 aprilie 2020

Din bucatarie


  Zilele-astea nu am avut chef de nimic. Cand moodu' meu e low tare, resimt o nevoie acuta de carbohidrati. 

  • Cartofi cu branza razuita, salata (un fel de marul interzis, simti cum pacatuiesti mancand, dar nu te poti opri) - cartofi fierti, apoi prajiti;
  • Chiftelute din linte rosie (m-am inspirat de pe unul din blogurile urmarite - Gatim impreuna!). Am inlocuit pesmetul cu fulgi ovaz macinati. Vi le recomand in varianta ,,marinata", sunt delicioase;
  • Lipie cu pui, cascaval, ardei gras;
  • Piure, pui, salata;
  • Gustari: stafide in ciocolata, merisoare, nuci.

19 comentarii:

  1. Yamyyy, arata foarte bine!!!
    Poftesc si eu la un castron plin (da, da, chiar un castron :)) cu cartofi cu branza si salata.
    Chiftelutele ti-au iesit tare bine. Ma bucur ca ti-au placut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut si sos, dar nu am avut timp de poze. Din 500 g linte, mi-au iesit cam doua portii x 3 zile. Am pus si masline tocate.

      Ștergere
  2. Un meniu de la excelent in sus!
    Lintea am cam sarit-o in ultima Vreme. Trebuie sa o reiau!
    Stafidele le-ai facut topind ciocolata?
    Multumesc pentru idei, Laura! Un weekend linistit!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am in casa linte rosie si verde. Imi place mai mult cea rosie, dar cred ca din cauza culorii. Imi place lintea sub forma de mancarica, piure, chiftele. Merge bine cu usturoiul.

      Ștergere
    2. Stafidele le-am cumparat de pe un site (biosano), stafidele sunt de la Sweeteria.

      Ștergere
  3. Vai ce multe bunataturi! Saptamana asta am facut si eu cartofi prajiti ca mi s-a facut pofta! Foarte colorat marul acela! Merisoarele sunt delicioase! Totul imi face cu ochiul! Gata ma duc sa mananc si eu cav ca mi s-a facut foame uitandu-ma la blogul tau!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am inlocuit gustari precum biscuiti, checulete, covrigei cu fructe.

      Ștergere
  4. Super toate felurile!

    Dar farfuria cu cartofi si branza...si salata cu rosii, yumi!
    Am facut si eu drob si chiftelute din fulgi ovaz. Sunt minunate. Juri ca-s cu carne. Ceapa da tot gustul.

    RăspundețiȘtergere
  5. As face si eu chiftele din linte,dar am probleme cu lintea,nu imi fierbe de tot,nu stiu ce nu fac bine.Tu cum procedezi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O poti lasa la inmuiat inainte de a o fierbe. Nu stiu ce natie am nimerit eu, o las cam 20 min la umflat, apoi se fierbe foarte usor (20 min.) - linte rosie.

      Ștergere
  6. Inca n-am cedat cartofilor prajiti, lintea a fost si la noi pe meniu.
    Inca lipsesc produse de baza de pe rafturi, asa ca ne adaptam la ce gasim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum va descurcati, ce gatiti in oerioada asta?

      Ștergere
    2. Avem congelatorul plin de peste, pui si legume congelate. Unt si sunca cu ratie de paine pt dimineata.
      Nu gasim legume si fructe, salate, oua, faina, paste, sos de rosii, ulei..asta dureaza deja de 3 saptamani.

      Ștergere
  7. Noi suntem bine aprovizionati pt moment. Nu se stie ceva fi.

    Dar e riscant sa iesi din casa.

    Mai comand online: fructe uscate, seminte, condimente, linte, naut, cereale etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi nu se mai fac livrari online, site-urile sunt oficial blocate pt cei din lista NHS care chiar au nevoie.

      Ștergere
  8. Din ce ai postat eu mi-am ales farfuria cu cartofi prajiti si chiftelutele de linte.
    Cartofii fierti si apoi prajiti sunt un deliciu!
    Eu n-am mincat niciodata chiftelute de linte dar ale tale arata asa de bine si cred ca sunt foarte gustoase.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am facut pt prima data: 500 g linte rosie fiarta, pasata cu furculita, masline tocate, ceapa, morcov, usturoi, marar, patrunjel, condimente, doua oua, fulgi de ovaz (macinati). Ulei pt modelare. Merg si la cuptor, si prajite in tigaie. Recomand cu sos!

      Ștergere
    2. Multumesc pentru reteta, sigur o sa le incerc si eu!

      Ștergere