Zilele-astea nu am avut chef de nimic. Cand moodu' meu e low tare, resimt o nevoie acuta de carbohidrati.
- Cartofi cu branza razuita, salata (un fel de marul interzis, simti cum pacatuiesti mancand, dar nu te poti opri) - cartofi fierti, apoi prajiti;
- Chiftelute din linte rosie (m-am inspirat de pe unul din blogurile urmarite - Gatim impreuna!). Am inlocuit pesmetul cu fulgi ovaz macinati. Vi le recomand in varianta ,,marinata", sunt delicioase;
- Lipie cu pui, cascaval, ardei gras;
- Piure, pui, salata;
- Gustari: stafide in ciocolata, merisoare, nuci.
Yamyyy, arata foarte bine!!!
RăspundețiȘtergerePoftesc si eu la un castron plin (da, da, chiar un castron :)) cu cartofi cu branza si salata.
Chiftelutele ti-au iesit tare bine. Ma bucur ca ti-au placut.
Am facut si sos, dar nu am avut timp de poze. Din 500 g linte, mi-au iesit cam doua portii x 3 zile. Am pus si masline tocate.
ȘtergereUn meniu de la excelent in sus!
RăspundețiȘtergereLintea am cam sarit-o in ultima Vreme. Trebuie sa o reiau!
Stafidele le-ai facut topind ciocolata?
Multumesc pentru idei, Laura! Un weekend linistit!
Am in casa linte rosie si verde. Imi place mai mult cea rosie, dar cred ca din cauza culorii. Imi place lintea sub forma de mancarica, piure, chiftele. Merge bine cu usturoiul.
ȘtergereStafidele le-am cumparat de pe un site (biosano), stafidele sunt de la Sweeteria.
ȘtergereVai ce multe bunataturi! Saptamana asta am facut si eu cartofi prajiti ca mi s-a facut pofta! Foarte colorat marul acela! Merisoarele sunt delicioase! Totul imi face cu ochiul! Gata ma duc sa mananc si eu cav ca mi s-a facut foame uitandu-ma la blogul tau!
RăspundețiȘtergereAm inlocuit gustari precum biscuiti, checulete, covrigei cu fructe.
ȘtergereSuper toate felurile!
RăspundețiȘtergereDar farfuria cu cartofi si branza...si salata cu rosii, yumi!
Am facut si eu drob si chiftelute din fulgi ovaz. Sunt minunate. Juri ca-s cu carne. Ceapa da tot gustul.
Da!
ȘtergereAs face si eu chiftele din linte,dar am probleme cu lintea,nu imi fierbe de tot,nu stiu ce nu fac bine.Tu cum procedezi?
RăspundețiȘtergereO poti lasa la inmuiat inainte de a o fierbe. Nu stiu ce natie am nimerit eu, o las cam 20 min la umflat, apoi se fierbe foarte usor (20 min.) - linte rosie.
ȘtergereInca n-am cedat cartofilor prajiti, lintea a fost si la noi pe meniu.
RăspundețiȘtergereInca lipsesc produse de baza de pe rafturi, asa ca ne adaptam la ce gasim.
Cum va descurcati, ce gatiti in oerioada asta?
ȘtergereAvem congelatorul plin de peste, pui si legume congelate. Unt si sunca cu ratie de paine pt dimineata.
ȘtergereNu gasim legume si fructe, salate, oua, faina, paste, sos de rosii, ulei..asta dureaza deja de 3 saptamani.
Noi suntem bine aprovizionati pt moment. Nu se stie ceva fi.
RăspundețiȘtergereDar e riscant sa iesi din casa.
Mai comand online: fructe uscate, seminte, condimente, linte, naut, cereale etc.
La noi nu se mai fac livrari online, site-urile sunt oficial blocate pt cei din lista NHS care chiar au nevoie.
ȘtergereDin ce ai postat eu mi-am ales farfuria cu cartofi prajiti si chiftelutele de linte.
RăspundețiȘtergereCartofii fierti si apoi prajiti sunt un deliciu!
Eu n-am mincat niciodata chiftelute de linte dar ale tale arata asa de bine si cred ca sunt foarte gustoase.
Am facut pt prima data: 500 g linte rosie fiarta, pasata cu furculita, masline tocate, ceapa, morcov, usturoi, marar, patrunjel, condimente, doua oua, fulgi de ovaz (macinati). Ulei pt modelare. Merg si la cuptor, si prajite in tigaie. Recomand cu sos!
ȘtergereMultumesc pentru reteta, sigur o sa le incerc si eu!
Ștergere