13 aprilie 2020

De ce aluatul este un profesor bun?!



  • Aluatul bun se face (si) din ingrediente simple (nu ai nevoie de artificii si gadget-uri).
  • Se respecta reguli, se respecta ordinea (ca-n viata de zi cu zi).
  • Se framanta cu modestie si cu sufletul linistit (cand esti incarcat, stresat, nimic nu iese, nici macar din intamplare).
  • Se inchina caci, stim cu totii, nimic nu se face fara voia celui de sus (chiar daca ne mai dam mari uneori).
  • Educa rabdarea, te-nvata sa oferi timp (o ora are alta valoare).
  • Te-ntareste in fata presiunilor (,,nu-i gata?!", ,,da' cand???", ,,cred ca a crescut destul!").
  • Iti impune sa rezisti tentatiei (chiar daca aroma te face sa deschizi cuptorul inainte de termen, nu o vei face).
  • Te-nvata sa nu renunti, chiar daca nu ti-a iesit din prima.
  • Te invata sa apreciezi ceea ce ai, caci lucrurile bune se obtin cu efort.

7 comentarii:

  1. DAP de-asta imi place sa coc cand sunt stresată

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumoasa lectie! Si poate ar merita sa mai incerc, ca il fac foarte rar!
    Multumesc pentru impuls, draga Laura!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paine calda, cu zacusca de casa...cel mai delicios pranz!

      Ștergere
  3. Aseara am facut si eu gogosi dar nu au iesit bine. Cred ca nu am lasat aluatul destul la dospit! se pare ca nu iese nici cand esti grabita!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am facut pt prima data, am stricat doua aluaturi, dar pt ca fiica-mea imi repeta obsesiv: pai, si...o sa renunti?!, am decis sa incerc a treia oara, dar respectand o reteta si fiind atenta. Unul din secrete ca sa se rotunjeasca frumos: pune-le in tigaie cu partea care a crescut in jos, cu partea care a stat pe masa in sus. Daca vreti, o sa postez si reteta prietenei mele.

      Ștergere