18 februarie 2020

Intre limita si vis     Am avut o zi grea la job - aglomerata si plina de surprize neplacute. Pentru ca am stat putin peste program, am condus in graba catre casa. Sofia m-a asteptat in fata blocului cu trotineta pregatita. Am facut un tur de cartier si cateva curse pe trotuarul din fata blocului. I-am zis ca mi-e frica atunci cand prinde viteza si m-a sfatuit sa inchid ochii. Am inchis doar unul...
     In casa - rutina de seara cu monotonia si oboseala de peste zi. Am deschis televizorul si am dat peste emisiunea ,,Destine ca-n filme" prezentata de Iuliana Marciuc. Invitatul ei (Razvan Nedu), un baiat inteligent cu deficiente de vedere, a vorbit despre marea sa pasiune (descoperita in liceu): escalada.
   Pentru mine, care-am urcat un deal in Durau, folosindu-ma de cele patru membre, escalada si vazul sunt doua chestiuni strans legate. Pentru baiatul acesta, deficienta de vedere si participarea la olimpiada de escalada pentru a reprezenta Romania sunt doua lucruri care se imbina frumos. De asemenea, prin simplitatea si elocventa discursului sau, am invatat lectia recunostintei si lectia curajului.

   Exista persoane cu dizabilitati care invata sa faca fata provocarilor si persoane fara dizabilitati care gandesc si se manifesta ca si cum le-ar avea.

     

6 comentarii:

 1. Maaare figura Sofia! <3
  Imi place concluzia. :) E verificata in practica.

  RăspundețiȘtergere
 2. Mare dreptate ai, Laurici! Eu intalnesc zilnic elevi/persoane adulte din ambele categorii. Am un baietel cu un sindrom care citeste zilnic si reuseste sa scrie mult mai corect ca unul normal care e doar multumit ca e sanatos si nu face nimic mai mult pentru a evolua.I se pare că e formidabil asa cum e, desi nu vede nimeni asta in el (poate doar parintii care l-au scapat de mult din maini caci nu au stiut cum sa il motiveze sau sa il ghideze spre valori adevarate).

  RăspundețiȘtergere
 3. Faina ideea Sofiei, dar si ideile tale... Simplitatea, curajul, recunostiinta sunt la indemana. :) O zi buna, Laura!

  RăspundețiȘtergere
 4. Cateodatata oamenii care nu pot sa faca anumite lucruri sunt cei care isi doresc cel mai mult sa le faca si presevereaza pana reusesc.

  RăspundețiȘtergere