18 februarie 2020

19 februarie - Ziua Brancusi

  

Mai multe informatii:

9 comentarii:

 1. Nu cunosc toate lucrarile lui Brancusi, desi am vazut - in poze :) - destule, dar Coloana Infinitului este cea care ma fascineaza, in adevaratul sens al termenului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Recunosc, pana acum, nu am citit foarte multe despre opera lui.

   Ștergere
 2. Interesantă interpretare, care ar fi fost mai percutantă dacă ar fi spus că, de fapt, monumentul se numește ”Coloana recunoștinței fără sfârșit” și a fost dedicată soldaților români din Primul Război Mondial căzuți în 1916 în luptele de pe malul Jiului.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Domnul profesor (mi-a fost profesor) preda, printre altele, filosofia culturii. Cred ca perspectiva lui asupra operei lui Brancusi este una filosofica, nu o preluare de informatii de pe wikipedia.

   Ștergere
 3. Spre rusinea mea nu am vazut nici una din lucrarile lui. Am tot zis ca mergem si am mers altundeva. Pana la urma ajungem sa vedem locuri straine mai mult decat pe cele autohtone!

  RăspundețiȘtergere
 4. Multumesc mult pentru postare, Laura!
  Auzisem denumirea ”Coloana recunoștinței fără sfârșit”, dar am auzit-o foarte rar si nu prea inteleg de ce, daca asta a fost denumirea data de artist.

  Seara frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 5. In facultate la cursul de Arta l-am studiat pe Brâncuși, a avut o viata extraordinara!

  RăspundețiȘtergere
 6. Frumos omagiu. Eu sunt mai aproape de Targu Jiu si am fost la o prietena acolo. In realitate e impresionanta coloana , simbolul nu si locurile din jur. Youtube'ul e artistic si noroc cu zapada si probabil cu drona ce priveste de sus. Sper sa aveti propriile voastre impresii...
  Numai bine! :) Pupicii

  RăspundețiȘtergere