24 decembrie 2019

Despre oameni si mancare


  Azi am mancat pentru prima data intr-un restaurant cu specific indian destul de apreciat (nu stiu de ce). Desi aveau o pisica lenesa la intrare si un decor neobisnuit (spre interesant), nu mi-au trezit dorinta de-a reveni...vreodata. Lipsea, ca sa zic asa, esentialul.

  Despre mancare voiam sa vorbim astazi si despre dorinta noastra (sau nevoia) de-a umple un mare gol cu aceasta. 
 Daca am lucra la relațiile noastre cu aceeasi migala si pricepere cu care aranjam mesele festive, ar fi mare lucru!
 Pentru mine o masa de sarbatori nu trebuie sa pice sub greutatea nenumaratelor feluri traditionale, ci sa uneasca oameni dragi. O masa cu mancare nu trebuie sa fie motiv de trufie sau o bifa dintr-o lista de activitati. Stiu asta pentru ca am experimentat cele mai frumoase momente incropind o masa din ce-si aducea fiecare (la pachet) in ziua respectiva. Avem nevoie de hrana, e adevarat, asa cum avem nevoie de oameni potriviti in viata noastra.

    

9 comentarii:

 1. Hrana pt suflet, asta ne tb!
  Si asta numai lângă cei dragi găsim :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Mi-au plăcut foarte mult gândurile tale !
  Așa este, prea ușor suntem duși de valul tradiției și uităm esența..
  Mulțumesc, Sărbători cu pace și bucurie intregii familii. !

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte corecta observatia! Pe mine ma cam nelinistesc perioadele astea din an cu mese traditionale.Mi-ar placea sa plec din oras in vreo excursie!
  Am experimentat si eu mancarea indiana, fara insa sa ma impresioneze prea mult. Fiecare tara are traditiile ei si nu e musai sa-mi si placa, dar mi se pare un fel de conexiune cu traditiile altora.:)

  Iti doresc Craciun fericit si sa fii inconjurata doar de oamenii pe care ii consideri potriviti tie! La urma urmei, doar in felul acesta ne putem simti cu adevarat bine!

  RăspundețiȘtergere
 4. Sărbători binecuvântate, cu sănătate, belșug și veselie!
  Crăciun fericit!

  RăspundețiȘtergere