31 octombrie 2019

Mustrare


Sursa

   Sunt momente în care reacțiile noastre ,,de părinți" vin parcă din vremuri de demult și, deși sunt nedrepte și nefondate, sunt rostite pe ton înalt și persuasiv.
    Când sesizez exagerarea, spun:

- Hey, tu părinte cu studii superioare finalizate, tu care nu ai dat dovadă de răbdare în nici un moment al vieții tale, cere-i copilului tău (de nici patru ani) să fie răbdător!

- Hey, tu părinte cu motricitatea fină dezvoltată, tu care scapi lucruri din mână, ciobești farfurii și strici diverse prin casă, cere-i copilului tău să nu dea mâncare pe jos!!!

   Și străduindu-se să nu piardă firul epic și esența (auto)mustrării, soțul meu râde. Copilul, care nu cred că înțelege întreaga frază, se destinde și el și totul se termină cu o îmbrățișare și cu un ,,vă ubec!!!!"
 
  Avem un bagaj în spate de care noi ca adulți avem puterea să scăpăm puțin câte puțin...zi de zi.9 comentarii:

 1. Excelent ai punctat aceste observatii pe care multi parinti le fac micutilor lor! :))

  RăspundețiȘtergere
 2. Astea chiar sunt "observatii" de-ale lui bunica mea! :))
  Sa atai cu mainile la spate si sa nu te misti … si ei numeau asta "educatie"!

  RăspundețiȘtergere
 3. Nici chiar ca pe vremea bunicii,dar nici cum ni se spune acum sa-l lasam sa faca ce vrea,o cale de mijloc eu zic ca e ok si pentru tine ca parinte,dar si pentru copil.Gresesc?

  RăspundețiȘtergere
 4. Dans sa fie! ca gresim oricand si invatam de la copii. :) Numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 5. Dap! Al nostru uita chestii pe la școala, dar tac si nu zic nimic pt ca am pierdut numărul umbrelelor pierdute, eșarfelor sau fularelor soo...

  RăspundețiȘtergere