26 iulie 2019

Vacanța in câteva cuvinte

 După o experiență neplăcută pe litoralul românesc (despre care nu vreau sa amintesc pentru că n-aș face cinste poporului nostru primitor și desăvârșit) am ,,aterizat" la vecinii noștri bulgari.
 Nu am plecat de acasă având asta în plan (soțul...da), însă la vederea stațiunilor noastre îmbâcsite, învechite și cu prea mult din tot, mi-a încolțit în minte întrebarea: Dar daca îmi privez eu soțul și copilul de o vacanță cu adevărat frumoasă?!!!
  Astfel că, în cea de-a treia zi de concediu, eram în drum spre Balcic, pe șoseaua șerpuită ce coboră și urcă lin, cu marea cât vezi cu ochii pe partea stângă, cu cerul deasupra, cu multă verdeață pretutindeni. Nu știu ce făcea peisajul atât de spectaculos... Să fi fost combinația de mare, munte, cer și verde crud?!
  Am ajuns pe o faleză cochetă care adăpostea o fâșie de plajă frumos amenajată. Când am pășit pe podeț mi-au dat lacrimile - cele de eliberare, de care povesteam în articolele anterioare și mi-a părut rău pentru bucata noastră de mare și de cer...
  Când s-a înorat, am plecat spre Albena. Acolo...am lăsat mașina într-o parcare decentă și-am luat-o la pas neînțelegând dacă ne aflam într-un parc sau într-o stațiune, sau într-o succesiune de parcuri. Puteai să închiriezi biciclete (de toate tipurile), să te plimbi cu trăsura sau cu trenulețul (fără sa fii învăluit în colb, fără  să te sufoci în gaze de eșapament), puteai să te plimbi pur și simplu (fără să simți că faci 10.000 de pași). Am mâncat o clătită uriașă cu ciocolată și-am pornit spre plajă.
  La fântâna dorințelor nu am aruncat cu monede cum e tradiția pe la noi. În schimb, ne-am gândit c-ar fi frumos să revenim. Și-am revenit și în următoarele zile, cu aceeași plăcere!
  A doua zi am vizitat castelul Reginei Maria și o parte din grădina castelului, iar când am obosit, am coborât pe plajă.


  

9 comentarii:

 1. Pisoiul doarme atat de linistit in public incat pare semn sigur ca acolo totul e in armonie. E linistitor cand oamenii zambesc, sunt politicosi, nu se grabesc si nu vor neaparat ca vecinii de plaja sa stie ce manea asculta ei la telefon.
  Numai bine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Toate pisicile pe care le-am intalnit au venit pe langa noi sa le mangaiem, semn ca erau obisnuite cu un astfel de tratament.

   Ștergere
 2. Data viitoare incercati Grecia si tot asa, va indepartati vacantele de casa
  E mai bine!

  RăspundețiȘtergere
 3. Ce bine că aţi ales Bulgaria! În Balcic nu am fost, dar nu există comparaţie cu litoralul românesc care se degradează pe zi ce trece, din toate punctele de vedere!
  Superbe fotografii şi amintiri aţi strâns! :)

  Pare locul ideal pentru o vacanţă alături de familie.

  O duminică frumoasă! :)

  RăspundețiȘtergere
 4. Noi am renuntat de mult la litoralul romanesc...cu un strop de tristete in suflet, insa lipsa de educatie, bataia de joc si meltenismul imi stirbeau din relaxare, voie-buna si ne umpleau si de nervi. Asa ca, per total, am decis sa spunem adios Romania!

  RăspundețiȘtergere