07 iulie 2019

Ce-am mai gătit...


Arhiva personală

- Păstăi (cartofi, morcovi) cu usturoi;
- Fructe (caise, zarzăre, piersici);
- Ciorbă cu carne de porc;
- Carne la cuptor cu salată de varză și gogoșari în oțet;
- Mâncare de linte roșie și salată de castraveți;
- Dovlecei cu usturoi.

   
   
  


20 de comentarii:

  1. Yummy, yummy ...
    Si piersicile tot tu le-ai "gatit"?! LOL

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioase meniuri! :)
    Plec de aici cu ideea dovleceilor cu usturoi. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu fac un amestec din apa, putina sare, otet de mere si usturoi. Nu ii consum imediat, ii las in zeama, acoperiti, la rece aprox.jumatate de h, o ora.

      Ștergere
  3. As manca linte,dar nu stiu cum sa o prepar ca sa iasa asa cum trebuie...nu mi se fierbe in totalitate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pfoooai...am luat un pachet de linte rosie inainte de a citi vreo reteta. Pe internet am gasit numeroase comentarii si indicatii contradictoriu, ba ca se inmoaie, ba ca nu se inmoaie etc. Dupa ce am citit pe ici, pe colo, am facut dupa capatana mea astfel: am spalat lintea (desi era curata), am lasat-o in apa jumatate de ora (nu cred ca era nevoie). In timpul asta am tocat o ceapa maricica, un ardei si un morcov si am innabusit legumele. Cand s-au inmuiat, am pus lintea scursa (pachet de 500 g, linte rosie ecologica). Am amestecat din cand in cand. Cand si-a schimbat culoarea, am pus bulion, am mai turnat si apa cat sa o acopere. La final am razuit deasupra trei catei de usturoi, am pus o frunza de dafin. Am inchis focul si am pus patrunjel verde tocat deasupra. Are gust de tocanita de fasole, textura de fasole pisata cu furculita. DAR e gata in 20-30 min si e buna rau. :)

      Ștergere
  4. Din cate am inteles cea decorticata nu se inmoaie. Pe pachetul meu scria clar ca se fierbe intre 10 - 15 min si nu scria de lasat peste noapte in apa. Depinde de linte. Eu am gresit ca am tot adaugat apa, uneori prea multa si apa nu a scazut suficient. O alta greseala, am lasat-o cam 20 min la fiert si s-a cam sfaramat. Dar gustul...foarte bun. Data viitoare nu mai repet greselile astea doua.

    RăspundețiȘtergere
  5. Desi nu sunt adepta supelor, o sa fac o supa crema de linte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc!Eu am tinut-o in apa cred ca 12 ore si tot nu s-a fiert cum trebuie.O sa studiez pachetul.

    RăspundețiȘtergere
  7. Păstăile mă tentează. N-am făcut vara asta deloc. Dovlecei în schimb am mâncat de 2 ori în iunie.
    Toate arată foarte gustos. :)

    Referitor la linte... există linte verde, maro, roșie, neagră, galbenă și portocalie.
    Mie asta roșie îmi place cel mai mult. Și fierbe și foarte repede. Nu are nevoie de hidratare.
    Cea verde nu-i pe gustul nostru. Deloc.
    Lintea maro e ok în salate, am luat doar la conservă (gata fiartă).
    Lintea neagră (denumită caviar vegan) e destul de scumpă. E bună dacă faci abstracție de culoare. Am cumpărat o singură dată.
    Lintea portocalie e ca asta roșie la gust, nu prea observ diferențe.
    Galbenă n-am luat niciodată.

    Cred că o să-ți placă supa cremă de linte. Eu am descoperit-o în urmă cu 7 ani, când am început diversificarea lui Ioan. E printre preferatele noastre.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum se prepara corect?

      Ștergere
    2. Supa? Cum îți place. :) Eu o prefer cu puține ingrediente.

      http://zbor-catre-vis.blogspot.com/2013/01/supa-crema-de-linte-rosie.html

      Ștergere
  8. Gustos meniu si indestulator. Ne-ai facut pofta. Sa ai pofta buna! :) Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  9. La buna reauzire, draga Zuzu! Arata totul apetisant!
    Multumim pentru meniul colorat! Pupici!

    RăspundețiȘtergere