16 aprilie 2019

Hamster-eală   Uneori mă simt precum un hamster care aleargă fără încetare în rotița lui. Rotița se află într-o cușcă și cușca se află sub multe perechi de ochi. Ochi curioși, ochi contrariați, ochi malițioși, ochi blânzi, ochi lucioși...în fine, ochi de toate felurile.
  Nu mă deranjează că par toți ațintiți asupra mea. Mă deranjează goana asta nebună și oboseala cronică. Doamne, o oboseală ce nu poate fi descrisă în cuvinte! Bine, o bucată însemnată provine dintr-o anemie mai veche, dar o parte e ceva mai...profundă.
    Apropiații mei vor să mă ajute și vin cu tot felul de sfaturi: vitamine, somn, optimism, credință etc. Pe ultima îmi aduc bine aminte când am pierdut-o. Acum mulți ani pe vremea asta. E o rană peste care pun mereu un pansament steril, dar pe care nu am tăria să o privesc. Să o tratez...nici atât.
   Cam așa e cu rănile trecutului. Pe măsură ce trece vremea, se adâncesc. Și oamenii dispar, și vorbele nespuse atârnă din ce în ce mai greu. Mai ales peste același sânge... Într-o zi o să iert, și-o să-mi cos o aripă nouă. Dar pan' atunci...mai alerg puțin.
 

  

8 comentarii:

 1. Ce sensibilitate-i aici. Ganduri cu suflet. Multumim ca le imparti cu noi. Numai bine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Când eram însărcinată, o tot întrebam pe dna doctor...Aveți și barză?! Nu?! Fără barză?!

   Când dau de un psiholog, îl întreb...Merge și cu o pastilă ceva?! Nu?! Nasol!

   Într-o zi o să-mi vină mintea la cap (și n-o să mă mai recunosc)!

   Ștergere
  2. De sfaturi bag de seama ca nu duci lipsa, asa ca o sa-ti spun doar ca trece, toate trec... uneori mai greu, alteori mai usor, cateodata dupa o portie zdravana de plans si vreo 2, 3 de iertare, fata de tine si fata de ceilalti. Curaj! Te imbratisez!

   Ștergere
 2. Daaa! Prima frază... m-am regăsit.

  Referitor la ultimul paragraf... iartă-l. Nu-l lua ca pe un sfat, faci cum consideri. Dar poate așa e mai bine pt copilul din tine, te liniștești.

  RăspundețiȘtergere
 3. Am cam multe persoane de iertat. De unde si-atata iertare? Nu am o inima chiar asa de mare! :))

  RăspundețiȘtergere
 4. Lasa uitarea sa se puna, si apoi vine si iertarea..sau invers, cum ti-e mai usor!...

  RăspundețiȘtergere