28 martie 2019

#nuvreausărezist    Am şters postarea trecută (#nurezist), nu pentru că era prea personală, ci pentru că era prea...creepy pentru ceea ce-mi doresc eu de la acest blog. Într-adevăr era o frântură din realitate, dar una pe care vreau să o uit cât mai repede. În plus, soţul meu (care e cititorul meu cel mai înfocat) mi-a spus că nu trebuie să omit acest episod, fie ce-o fi!

  Vă scutesc de detalii neplăcute şi nefireşti. Cei obişnuiţi cu spitalele de stat din România, s-ar plictisi probabil citind aceste lucruri şi m-ar numi alintată, răzgâiată, imatură. Aşa că, pe scurt... Nu e normal ce se întâmplă! Nu e normal să rămânem în această ţară, ca scalvi ai propriei vieţi, să muncim doar pentru a susţine un sistem corupt şi disfuncţional. Nu e normal să porţi povara unei boli într-un mediu neprielnic. Nu e normal să nu beneficiezi de un loc al refacerii şi vindecării. Nu e normal să n-ai o oglindă curată, un mâner de uşă, o baie decentă, un var pe pereţi, un mop alb (hai, gri!), un cuier, un cui bătut în perete în acest secol, nu în comunism. Nu e normal să simţi că nu lupţi cu o boală, ci cu o lume bolnavă! Nu e normal s-o faci pe gladiatorul într-o epocă în care noi plătim pentru ceva condiţii în plus faţă de cele din evul mediu. Nu e normal să ne hrănim cu prejudecăţi. Nu e normal să ştim şi să nu ne ajute ceea ce ştim. Nu e normal să ne complacem doar pentru că, în aceste condiţii, trebuie să fii puternic. Nu pentru asta plătim! Pe unde se scurg banii noştri şi mai ales de ce permitem asta?!

   Acum sunt bine, sunt acasă. Mi s-a estompat instinctul ăla de supravieţuitor şi a ieşit la iveală instinctul de plătitor de taxe şi impozite. Încerc să-mi revin după terapia şoc la care am fost supusă. Încerc să fiu recunoscătoare pentru că, în ciuda, credinţelor populare, există specialişti, există oameni care-şi fac datoria într-un context total anapoda. Există oameni care ştiu ce vorbesc, care îţi inspiră încredere şi care se comportă frumos chiar dacă nu îi plăteşti. Însă...ceea ce primim de la cei care ne conduc ţine de domeniul pornografiei.


  
  
   
   

6 comentarii:

 1. Te felicit pentru aceasta postare!Multumesc ca oarecum mi-ai raspuns comentariu. :) Nu stiu si nici nu vreau sa ma gandesc cum este într-un spital de stat romanesc ... Cred ca sotul meu ar fi fost mort de mult daca eram acolo. A avut cancer!
  Iti doresc multa sanatate! Ai grija de tine!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Asta am zis si eu. Nu poti purta povara unei boli grave in aceste conditii.

   Ștergere
 2. Nu am vazut postarea precedenta, dar inteleg ce vreisa spui :(

  RăspundețiȘtergere
 3. Oh ai fost in spital....:( nu tb sa spui prea multe ca toți știm ce înseamnă asta...
  As vrea sa fie opriți din hoție, si oamenilor sa le fie oferită grija si respectul meritat
  Multă sănătate sa nu mai ai nevoie de spital

  RăspundețiȘtergere