10 februarie 2019

Ce-am mai gătit..


  • Carne de vită la Crock-Pot şi salată de ridiche neagră;
  • Tocăniţă de fasole (de post) şi castraveţi în oţet;
  • Salată grecească;
  • Ciorbă cu carne de porc;
  • Mămăligă cu brânză şi iaurt.

16 comentarii:

  1. De data asta nu m-ai mai atins în soarta ... Oala cu ciorba de fasole troneaza pe aragaz! :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Toate arata bine, imi face cu ochiul salata greceasca.Imi spui te rog parerea ta despre crok- pot, se merita sa- mi iau ? Daca da, ce marca?Ce gătești in aceasta oala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am luat slow-cooker-ul crock-pot la reducere (300-350). Mi se pare o investitie buna din mai multe motive: pui ingredientele in oala si o poti lasa (nesupravegheata) noaptea, ziua. Dupa ce expira timpul de coacere, oala tine mancarea calda inca 4 h. Carnea, oricat ar fi de atoasa, devine extrem de frageda si gustoasa. Nu consuma curent electric in exces cum crede toata lumea. Mancarea se pregateste la temperatura joasa. Am pregatit la crock-pot: sarmale de post, sarmale cu carne, ardei umpluti, supa minestrone, orice tip de carne cu orice tip de legume, prajitura cu fructe confiate. Exista multe retete pe net. Eu zic ca e un ajutor in bucatarie.

      Ștergere
  3. Multumesc, m- ai convins.Am zis ca as putea sa o folosesc vara, atunci când suntem la stupina, ce bine mi- ar fi ca dupa multe ore de muncă să găsesc mâncare caldă acasă.Poate imi zici exact ce marca să iau, sa merg pe ceva sigur.Multumesc pentru ajutor!

    RăspundețiȘtergere
  4. Și eu ca Ella. Am fasole în frigider. :) Dar mi-e poftă de o salată. Aștept leurda.

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu am asa o lene de gatit de nici nu iti poti imagina... in ultimu timp (saptamana) insa mi-am dat seama ca m-am focusat pe fructe de mare- sub orice forma :) Imi place ce ai bucatarit, arata bine.

    RăspundețiȘtergere
  6. ce sa mai... vin in vizita, sunt gurmanda!

    RăspundețiȘtergere
  7. Faine şi delicioase idei! O mămăligă cu brânză şi iaurt n-am mai încercat de multă vreme. Mi s-a făcut tare poftă :D Tre' să fac rost de o brânză din aia adevărată şi sărată de la ţărani. N-avem prin zonă, dar mergem curând în provincie şi găsim sigur pe la ţărani, în piaţă :)

    RăspundețiȘtergere