23 ianuarie 2019

Interviuri cu mămici (by Roxana)


   Roxana are un blog pe care îl urmăresc de multă vreme. Zilele acestea mi-a propus să dau startul noii sale rubrici: Interviuri cu mămici şi m-am conformat imediat. :)
    Este al treilea interviu din viaţa mea, dar e important pentru mine deoarece face referire la cel mai frumos rol al meu - cel de mamă. Am răspuns la întrebările Roxanei, după ce am adormit copilul, la o oră destul de târzie, folosindu-mă de telefonul mobil. Deci îmi cer scuze pentru eventualele erori. 


1. Ai hotărât când să rămâi însărcinată sau copilul a venit pe neaşteptate?
Ne doream foarte mult un copil în momentul în care am aflat că vom deveni părinţi. Bucuria a fost mare, la fel şi teama de a nu interveni ceva neplăcut pe parcursul sarcinii.
2. Cum ai putea să descrii perioada sarcinii?
Eram nerăbdătoare. Spuneam (în glumă): Offf, de trei luni tot în primul trimestru mă aflu! (Şi tot aşa!) Eram foarte preocupată de a face totul ca la carte – analize, ecografii, vizite la medic, regim alimentar etc.
3. Ţi-a fost teamă de naştere?
Mi-a fost groază de naştere!!! :) Deşi eram o pesimistă antrenată bine, în realitate, mi s-a părut mult mai dificil acest proces…natural.
4. Cum a fost momentul primei întâlniri dintre voi?
O asistentă mi-a adus-o atât de aproape, încât am putut să o sărut. Durerea dispăruse complet, iar bucuria pe care am simţit-o atunci nu o pot descrie. Totodată aveam un sentiment straniu de siguranţă. Îmi ziceam: Gata, de-acum totul va fi bine! (Habar n-aveam c-abia începuse ,,garda”, de fapt.).
5. Ce nume i-ai ales şi cum ţi-a venit ideea alegerii lui?
Dintotdeauna m-am simţit mamă de fată. Am vrut două nume simple, feminine, compatibile între ele şi cu o semnificaţie puternică. Mi-am dorit ca numele ei să reflecte ceea ce îmi doresc pentru ea: înţelepciune, frumuseţe, energie. Astfel că Inconştientul şi-a făcut datoria, mi-a trimis răspunsul prin intermediul unui vis, înainte ca medicul să citească ecografia mult aşteptată.
6. Cum ţi-a schimbat copilul viaţa?
Am devenit paranoică de-a dreptul.
7. Tati cum a reacţionat? V-a afectat apariţia copilului viaţa de cuplu?
Tati îşi dorea un băieţel cu care să meargă la pescuit şi la fotbal. Acum caută undită roz şi se pregăteşte de balet. Mă bucur pentru ea că este fiica unui astfel de om. Au momentele lor de ,,tată – fiică” peste care nu intervin.
Un copil nu sudează un cuplu, un copil nu deteriorează o relaţie. Acestea stau doar în puterea adulţilor implicaţi în relaţia respectivă. Important e să îţi aminteşti că eşti adult şi să te comporţi ca atare (sau să ai pe cineva în preajmă care să îţi amintească).
8. Care este cea mai frumoasă amintire a ta de când eşti mamă???
Ziua în care Sofia mi-a spus: ,,Te iubec!” (Evident!)
9. Care a fost cel mai greu moment?
Cel mai greu moment de până acum a fost internarea la Reanimare, ,,moment” care a durat o noapte. Am simţit că mor în fiecare secundă. (Nu am mai simţit până atunci o astfel de durere şi o astfel de frică).
10. Îţi mai doreşti copii?
Momentan mă simt bătrână şi obosită. Dar ştiu că suntem prea mici. Dumnezeu ştie mai bine…
11. Îţi e dor de viaţa de dinainte?
Nu îmi amintesc prea multe despre viaţa de dinainte de a fi mamă. Şi nu o spun ca pe o glumă. Dormeam mai mult, asta e sigur, dar nu râdeam atât de tare, cu toată inima.
12. Ce lecţie ai învăţat de la copilul tău?
,,Mami, noi suntem fete culajoase! Nu ne dăm bătute deloc!
13. Ce le-ai spune celor care nu îşi doresc copii?
Nu le-aş spune nimic. Sunt situaţii în care chiar e bine să-ţi ţii gura. Şi nu e musai să ai o părere despre tot.
(Dar le-aş şopti la ureche: Vedeţi cearcănele astea de la trei nopţi nedormite consecutiv?! Asta-nseamnă să fii mafiot!) :)
14. Vorbeşte-ne puţin despre copilul tău!
Simpatică
Onestă
Frumoasă
Inteligentă
Atentă


10 comentarii:

 1. Super interviul ...😅
  Ai avut emotii sa-l cand l-ai completat? 😅

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Hai ca am scris ca în ziarele on-line de la voi ...."sa-l cand l-ai completat"!
   Oare une am învatat romana? Hahahahaha ....

   Ștergere
  2. Ella ,eu am citit corect rapsunsul tau, doar cand am citit comentariul asta m-am uitat mai sus si am vazut greseala:)Ce ciudat!

   Ștergere
  3. Si uite asa va cunoastem si noi mai bine!Batrana si obosita?!Nici vorba,Laura !Cum sa gandesti asa,esti tanara si frumoasa!Un pupic pe obrajor micutei Sofia!

   Ștergere
 2. A fost placerea mea sa fii cea care deschide acest lung sir de interviuri, sper eu lung, multumesc.

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte mult mi-a placut interviul tau! :)

  RăspundețiȘtergere